Профільна наукова школа МАН – провідник у світ наукових досліджень з медицини

image
9 Грудня 2020, 14:15
Поділитися:

Мала академія наук Київської області мотивує та активно залучає учнівську молодь до науково-дослідницької роботи у різних галузях науки. Днями відбулася перша онлайн-сесія обласної наукової профільної школи з медицини. Захід проведено Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» спільно з Інститутом фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України та Громадською організацією «Українська вища медична школа». На «зустріч з наукою» в середовище Zoom завітали учні та педагоги закладів освіти області.

Директор КОК ПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» Світлана Минзар ознайомила аудиторію з напрямами діяльності закладу цього року, запросила учнів долучатися до заходів і проєктів МАН.

Про специфіку науково-дослідної діяльності в секції «Медицина» розповів  Віктор Досенко, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту Фізіології імені О.О. Богомольця Національної академії наук України, голова Громадської організації «Українська вища медична школа», патофізіолог, генетик, доктор медичних наук. Учений акцентував увагу на ознаках наукового дослідження, необхідності посилатись на сучасні наукові дослідження, отримувати актуальну та якісну наукову інформацію через відкриті цифрові наукометричні бази даних медичних і біологічних публікацій, такі як  PubMed і Scopus.

Під час профільної наукової школи юні дослідники ознайомилися з напрямами діяльності Інституту фізіології імені О.О. Богомольця Національної академії наук України, який є науково-дослідним центром в галузі молекулярної фізіології, біофізики, нейрофізіології, патологічної фізіології. Цей цікавий екскурс для учнів підготувала Тетяна Древицька, старший науковий співробітник відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О.О. Богомольця, генетик, молекулярний фізіолог, кандидат біологічних наук.

Молодший науковий співробітник відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту Фізіології імені О.О. Богомольця Тетяна Лапікова-Брегинська продемонструвала, як відбуваються дослідження серцево-судинної системи в умовах лабораторії та ознайомила учнів з освітньою медіа-платформою DESK як унікальною можливістю стати учасником наукових експериментів разом із кращими молодими науковцями Інституту фізіології.

Попереду – нові інформативні, мотивуючі зустрічі під час профільних наукових шкіл МАН. Реєстрація – на сайті КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді».



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація