Професору ВУЗу, який підробляв документи на Київщині, оголосили про підозру

image
11 Серпня 2022, 14:35
Поділитися:

Правоохоронці Київщини оголосили про підозру учасникам організованої злочинної групи, яка займалась підробкоюдокументів. Лідером групи був професор.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення прес-служби поліції Київської області у соціальній мережі фейсбук.

Лідером угруповування був професор одного із закладів вищої освіти в місті Києві.

Підробляли документи на Київщині. Правоохоронці оголосили підозру.

51-річний мешканець столиці розпочав злочинну діяльність ще у 2019 році. За окрему винагороду зловмисники здійснювали підроблення документів, видача яких має відбуватися лише державними установами та освітніми закладами.

Слідчі поліції Київщини спільно з службою безпеки України та за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури викрили незаконну діяльність підпільної організації.

Підробляли документи на Київщині. Правоохоронці оголосили підозру.

Встановлено, що організатор злочинної групи спершу працював сам, а потім залучив до протиправної діяльності ще 3 поплічників.

Організатор керував, розробляв план і приймав активну участь у вчинення злочину, а також визначав вартість послуг і розподіляв кошти між учасниками групи.

Інші троє виконавців підшукували замовників для отримання підпільного студентського сертифікату, видавали завідомо підроблені паспорти для проходження ідентифікації під час складання іспитів у різних навчальних закладах.

Наразі усім учасникам злочинної організації оголошено про підозру за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману, підроблення офіційних документів та у закінченому замаху на незаконне заволодіння шляхом шахрайства важливим особистим документом [ч.4 ст.190, ч.3 ст. 357, ч.1 ст. 358 та ч.3 ст.358 ККУ]. За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що на Київщині виявили цех з виробництва «екстазі» і  психотропів на 36 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело