Професії майбутнього для аграрного сектору

image
27 Лютого 2019, 13:27
Поділитися:

25 та 26 лютого 2019 року для учнів восьмих класів ЗОШ №4 та ЗОШ №5 провідним фахівцем Фастівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості Іриною Пустовій був проведений третій урок з серії «Професії майбутнього» – «Професії майбутнього для аграрного сектору».
Почався урок з актуалізації попередніх знань та міні-лекції на тему «Значення та розвиток аграрної сфери в Україні та світі». Діти дізналися, чому аграрна сфера є однією з найважливіших і представлена в усіх країнах світу. «Сільське господарство сьогодні пішло далеко за межі сіл, адже невід’ємною його складовою в наш час є потужні елеваторні комплекси, логістичні центри, фабрики з вирощування птиці, тваринні комплекси, переробні і кондитерські заводи. Для забезпечення потреб аграрної сфери працюють хімічні заводи по всьому світу, на яких виготовляються засоби захисту, добрива та стимулятори росту рослин. Над виготовленням високоякісного насіння трудяться тисячі генетиків, біологів та селекціонерів», – розповіла спеціаліст служби зайнятості.
Продовжився урок вправою «Професії аграрної сфери»: методом мозкового штурму восьмикласники визначили, які ж існують професії у цій сфері. Наприкінці вправи був зроблений спільний висновок, що агросектор фактично є відображенням усього ринку праці, оскільки у ньому є сукупність багатьох професій і напрямів.

Далі учні дізналися про те, які ж професії можуть з’явитися в аграрній сфері в майбутньому. Зупинилися школярі на професії агронома-генетика та ролі генно-модифікованих продуктів у світі. Саме на цю тему відбулася міні-дискусія. Учням ЗОШ №4 вдалося виконати творче завдання: уявивши себе в ролі агрономів-генетиків, діти презентували генно-модифіковані продукти власної розробки. Виконане завдання виявилося напрочуд цікавим та веселим. Крім того, учні цього навчального закладу виконали завдання «Правда та міфи» та розгадали тематичні загадки англійською мовою.

Наприкінці уроку був зроблений спільний висновок про переваги роботи в аграрній сфері.

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua