Проект «Відкритий бюджет» планомірно втілюється в життя: запрацював модуль “Карта комунального майна»

image
17 Травня 2019, 22:34
Поділитися:

Головна  /  Проект «Відкритий бюджет» планомірно втілюється в життя: запрацював модуль “Карта комунального майна»

|  17. 05. 2019

Раніше ми неодноразово інформували білоцерківців про роботу міською влади щодо впровадження сучасних інформаційних технологій, які покликані в доступній і спрощеній формі надавати інформацію щодо діяльності міської влади, використання бюджетних коштів, розпорядження комунальною власністю тощо. 

Аби розробити таку зручну та багатофункціональну платформу було підписані меморандуми про співпрацю із Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» та Громадською організацією «Центр експертизи політики», згідно з якими було взято зобов’язання розробити даний технічний продукті на безоплатній основі  передати місту.

Протягом минулого року та на початку поточного вже було передано три модулі в рамках проекту «Прозорий бюджет». Зокрема, це:

– модуль «Місцевий бюджет» дає загальний огляд міського бюджету, дозволяє бачити дохідну та видаткову частину, містить інформацію щодо джерел наповнення бюджету та напрямків, за якими здійснюються видатки;

– модуль  «Карта ремонтів», який окрім інформації про витрачені кошти по об’єктам з прив’язкою до карти ще й має інформацію про стан  якості доріг в місті, який аналізується незалежними від міської влади сервісами – NAVIZAR та   UAroads»;

– «Портал публічних фінансів» містить дані щодо транзакцій розпорядників бюджетних коштів, що дозволяє побачити всі платіжні операції, які здійснюються щодо придбання товарів та послуг за кошти міського бюджету, а також аналізувати дані за широким спектром параметрів.

Зараз остаточно завершилася робота  над останнім четвертим модулем – “Карта комунального майна”.

17 травня відбулася передача даної платформи від розробників до міської влади.

З цього приводу, керуючий справами Сергій Постівий, начальник управління комунальної власності та концесії міської ради Руслан Гребенюк зустрілися із керівником відділу бюджетної політики Центром політичних студій та аналітики «Ейдос Володимиром Тарнаєм та в.о.голови Громадської організації «Центр експертизи політики» Григорієм Іванченком.

«Спільно з Білоцерківською міською радою ми реалізовуємо модуль проекту «Карта комунального майна», який дасть можливість швидко та повно показати, які об’єкти знаходяться у власності в громади,  кому вони здаються в оренду, на яких умовах, яке їх цільове призначення, яким рішенням міської ради це було дозволено та ін. Зацікавлені громадяни та підприємці на одному ресурсі зможуть це з’ясувати, а також побачити, які ще є  вільні приміщення, що здаються в оренду й на яких умовах. Важливо, що Біла Церква є другим містом України, де було запущено в роботу модуль «Карта комунального майна». 14 травня ц.р. аналогічний ресурс запрацював лише у м.Івано-Франківськ, наступним буде місто Житомир»,- наголосив Володимир Тарнай.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий подякував розробникам та зауважив: «Крім зручності та можливості прозоро відслідковувати процеси використання майна комунальної власності, ця платформа дасть можливість залучати до співпраці представників бізнесу, рекламуючи вільні площі, які можуть бути здані в оренду  та, відповідно, наповнювати міський бюджет. Тому цей модуль  є вигідним  для міської ради, бізнесу та громади»

 Відтак, платформу передано, в подальшому управління комунальної власності здійснить  наповнення ресурсу і всі охочі матимуть можливість повноцінно ним користуватися.

Планується широка  презентація даного модуля для депутатів міської ради та громадськості. Про день та час заходу буде повідомлено додатково.

Отож, нагадуємо, що модулі функціонують на офіційному сайті Білоцерківської міської ради у рубриці Е-сервіси за посиланням “Відкритий бюджет”

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт