Продовження теми: аптечний пункт на території лікарні витісняють без офіційних причин

image
2 Липня 2019, 14:14
Поділитися:

На нараді у Бориспільського міського голови 1 липня в черговий раз порушилося питання долі КП «Бориспільська центральна аптека №24, розташованої в холі Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування.

Детального обговорення з цього приводу на нараді не було, тож «Вісті» звернулися за коментарем до директора аптечного закладу Олени Хомич.

«Ситуація досі залишається невизначеною. Електропостачання, яке відключили ще в травні, нам не відновили. Ми закупили чотири генератори, адже в аптечному пункті є ліки, які потребують температурного режиму. Договір керівництво району підписувати відмовляється, аптечний пункт, як і раніше, намагаються вижити з території лікарні», — розповіла Хомич.

Варто зазначити, що попри складні умови аптечний пункт на території лікарні працює задовільно, скарг від споживачів до адміністрації аптеки не надходило.

Раніше на запитання «Вістей», чому закривають аптечний пункт, представники районної влади однією з головних причин називали недостатній асортимент лікарських препаратів.

Насправді це не відповідає дійсності. КП «Бориспільська центральна аптека №24» , на відміну від більшості аптечних пунктів, що розташовані в приміщенні КНП «ББЛІЛ», повністю укомплектована лікарськими засобами. Люди, які купують ліки для родичів, що перебувають на стаціонарному лікуванні, свідчать, що в інших аптечних пунктах бракує необхідних препаратів, тож аптекарі радять їм звертатися в комунальну аптеку. Крім того, тут відпускають ліки за соціальними програми (чорнобильських, безкоштовних, «доступні ліки»).

Нагадаємо, розпорядженням районної влади аптечний пункт КП «Бориспільська центральна аптека №24»  на території лікарні мав не працювати ще з середини травня. Впродовж цього періоду на працівників аптеки здійснювався моральний тиск.

Керівництво аптеки протягом двох років в установленому порядку намагалося продовжити договір оренди, проте районне керівництво їм відмовляло.

Наразі договір не підписано, найстаріший аптечний пункт від комунальної аптеки, яка працює на території лікарі понад 40 років, витісняють без офіційних пояснень з боку районної влади та адміністрації лікарні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама