Проданий Будинок культури в Погребах прокуратура хоче повернути громаді села

image
22 Лютого 2019, 16:29
Поділитися:

Броварською місцевою прокуратурою до Господарського суду міста Києва скеровано позов про визнання недійсним наказу Фонду державного майна України, договору купівлі-продажу об’єкта державної власності та повернення у власність територіальної громади будівлю Будинку культури загальною площею 500 кв.м, – повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як зазначають у прокуратурі, під час опрацювання матеріалів щодо приватизації майна на території Броварського району, було встановлено, що колишній Будинок культури, який знаходиться на території села Погреби Броварського району Київської області, в 2005 році незаконно придбано у приватну власність фізичною особою.

Зокрема, Фонд державного майна України в 2005 році своїм наказом включив вказану будівлю до переліку об’єктів державної власності групи А, що підлягають приватизації шляхом викупу, та у подальшому відчужив її громадянину на підставі договору купівлі-продажу. Право власності на вказаний об’єкт громадянин зареєстрував у 2014 році. Проте нежитлова будівля соціально-побутового призначення належала на праві власності від 15.09.2003 державі в особі Верховної ради України та перебувала у користуванні територіальної громади.

Як наслідок, протиправні дії Фонду державного майна позбавили територіальну громаду села приміщення Будинку культури. Відтак, прокуратура в суді вимагає повернути незаконно приватизовану будівлю назад у власність держави.

Джерело: Трибуна Бровари