Проблеми із зарахуванням школярів до Бориспільського Академічного ліцею

image
15 Травня 2019, 16:56
Поділитися:

15 травня на прийом до міського голови прийшли батьки учнів, що проживають на визначеній території обслуговування Академічного ліцею. Люди обурювалися діями директора Оксани Пономарьової.

Прийом громадян вів перший заступник міського голови Микола Корнійчук. Батьки стверджували, що директор ліцею Оксана Пономарьова на свій розсуд приймала заяви на вступ дітей до закладу. «Чому в пріоритеті на прийом до закладу від початку були вчителі, а не учні? Нам відмовили, хоча ми живемо поруч із закладом, натомість зарахували клас із вчителем та дітьми, які проживають у іншому кінці Борисполя», — жалілися батьки.

«Ми проживаємо за адресою, що відноситься до ліцею, згідно із територіальним розподілом. У мене троє дітей — двох із них прийнято до закладу, а один змушений ходити до іншої школи. На наступний навчальний рік йому теж відмовили у прийомі. У чому проблема?» — запитувала одна із матерів.

Нагадаємо, право на першочергове зарахування до 1 класу мають учні, які проживають на визначеній території обслуговування закладу, про це йдеться у «Рішенні про закріплення за закладами загальної середньої освіти м. Борисполя території обслуговування», яке було прийнято міськрадою у 2018 році.

Заяви до вступу в Бориспільський Академічний ліцей адміністрацією почали прийматися із грудня 2018 року.

Батьки самі знайшли вчителя

Батьки майбутніх четверокласників пояснювали, що організували цілий клас із учнів, які проживають на закріпленій за ліцеєм території та знайшли їм вчителя. Зі слів людей, навіть такі аргументи не подіяли на директора ліцею Пономарьову. Дану ситуацію Микола Корнійчук прокоментував так: «У закладі від початку не передбачалося формувати 4-ті класи. Якщо зараз ми візьмемо вас, то завтра прийдуть й інші бажаючі».

Дійти згоди із батьками не вийшло, Корнійчук дав вказівку начальнику управління освіти та науки Бориспільської міської ради Тетяні Павленко на ранок 16 травня зібрати комісію із представників управління у приміщенні Академічного ліцею. Тож усі, хто має подібні проблеми із зарахуванням до ліцею, можуть прийти о 09.00 до навчального закладу, щоб отримати відповіді на свої запитання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама