Проблем зі світлом в Ірпені не буде – Маркушин

image
1 Жовтня 2021, 18:10
Поділитися:

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин відмітив, що після капітальної реконструкції електростанції «Гостомель», в Ірпені покращиться електропостачання і буде менше перебоїв. 
«Нещодавно відвідав підстанцію “Гостомель”, де “ДТЕК Київські регіональні електромережі” проводить реконструкцію. Під час мого візиту на підстанції вже був встановлений новий трансформатор. Усього їх буде два по 25 МВт кожен – а це збільшення потужності “Гостомеля” більш ніж на половину. Що це дасть нашому місту? Перш за все, розвантажиться підстанція “Ірпінь”, яка несе основне навантаження із забезпечення міста електроенергією. По друге, буде менше перебоїв з електропостачанням та підвищиться якість послуг, які надають енергетики», – йдеться у дописі мера на його телеграм-каналі.
Він також додав, що в компанії ДТЕК пообіцяли завершити реконструкцію підстанції вже у жовтні цього року.

«Надалі триматиму на контролі завершення реконструкції підстанції “Гостомель” та говорити з керівництвом ДТЕК про нові важливі для нашого міста інфраструктурні проєкти. Мережі – важлива складова інфраструктури. І важливо, що ДТЕК, розуміючи потреби міста, що активно розвивається, проводить “Велике оновлення мереж”», – підсумував мер Ірпеня.
Нагадаємо, що існуюча електростанція ПС 110/10 кВ «Гостомель» експлуатується вже 37 років і потребує повноцінного ремонту. За попередніми підрахунками, вартість реконструкції складе142 981,73 тисяч гривень.
Раніше ми повідомляли про багаторазові перебої електроенергії у районі Синергія в Ірпені. Прииною тому сталопошкодження проблемного кабелю, у зв’язку з яким, мешканці декілька діб чекали на відновлення електропостачання.
Відтепер його передали в комунальну власність ДТЕК і пообіцяли безперебійну роботуелектросистеми.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Читайте також: Уперше за 53 роки відремонтують міст через річку Ірпінь
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua