Про звернення Фастівської міської ради Київської області до Президента України, Верховної Ради України та Генерального прокурора України про  вжиття заходів щодо підсилення захисту інтересів української держави

image
29 Грудня 2021, 15:55
Поділитися:

Проєкт

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Про звернення Фастівської міської ради Київської області

до Президента України, Верховної Ради України та

Генерального прокурора України про  вжиття заходів щодо

підсилення захисту інтересів української держави

Враховуючи звернення голови фракції депутатів у Фастівській міській раді від політичної партії “Європейська Солідарність” Мирослави Смірнової від 22 грудня 2021 року б/н, керуючись ст. 25 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

Звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Генерального прокурора України про вжиття заходів щодо підсилення захисту інтересів української держави (текст звернення додається).
Направити звернення до Президента України, Верховної Ради України та Генерального прокурора України.
Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради.

 

 

 

 

Міський голова                                                         М. В. Нетяжук

 

 

Додаток

до рішення міської ради

 

Президенту України

вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220  

 

Голові  Верховної  Ради України

вул. Грушевського, 5, м. Київ, 01008

 

Генеральному прокурору України

вул. Різницька, 13/15, м. Київ, 01011

 

Закликаємо проукраїнські патріотичні сили об’єднати зусилля заради збереження демократії, свободи слова, збереження зафіксованого в Конституції Євроатлантичного вибору Української держави і відновлення територіальної цілісності України.

Станом на сьогодні, відповідно до соціальних досліджень, антирейтинг діючого Президента є найвищим у державі, а рейтинг довіри стрімко втрачає свої позиції. Дії його непрофесійної команди ставлять під загрозу безпеку цілої країни: об’єкти критичної інфраструктури знаходяться на межі відключення у низці регіонів, громадяни країни-агресора працюють у владних кабінетах, знецінюються здобутки спеціальних служб і нівелюються здобутки держави. Служба безпеки України попереджає Уряд, що відключення опалення призведе до надзвичайних подій техногенного характеру і зростання соціальної напруги та дискредитації органів влади. Замість кроків щодо об’єднання суспільства перед абсолютно реальною загрозою російського вторгнення, влада провокує суспільство до протистояння.

У час, коли ворог нарощує свою присутність на кордонах країни, готуючись до атаки, про що попереджають іноземні країни-партнери, подібні кроки не можна інакше розцінювати, як інфантильність або, ще гірше, підігрування агресору.

Перед обличчям загрози російського вторгнення ми, депутати Фастівської міської ради Київської області, як представники громади, просимо Президента України, Верховну Раду України та Генерального прокурора терміново прийняти міри щодо посилення і підтримки Сил територіальної оброни країни. Також взяти до уваги звернення закордонних країн-партнерів щодо недопущення переслідування опозиції, зокрема лідера Політичної партії Європейська Солідарність, п’ятого Президента України Петра Порошенка та стати на захист інтересів української держави шляхом консолідації суспільства.

 

Міський голова                                                                      Михайло НЕТЯЖУК

 

 

Секретар міської ради                                                                          Л.І.Рудяк

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів