Про звернення депутатів Фастівської міської ради VIIІ скликання до Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо недопущення ліквідації державного підприємства «Фастівське лісове господарство»

image
24 Жовтня 2021, 11:12
Поділитися:

ПРОЄКТ

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Про звернення депутатів Фастівської міської ради VIIІ скликання до Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо недопущення ліквідації державного підприємства «Фастівське лісове господарство»

Розглянувши наказ Голови Державного агентства лісових ресурсів України Ю.В. Болоховця від 21.10.2021 року №681 «Про припинення ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ФАСТІВСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» та затвердження складу Комісії з припинення», керуючись статтями 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

Схвалити звернення Фастівської міської ради щодо недопущення ліквідації державного підприємства «Фастівське лісове господарство».
Звернутися до Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Голови Державного агентства лісових ресурсів України, щодо розгляду та забезпечення недопущення ліквідації державного підприємства «Фастівське лісове господарство» (текст звернення додається).
Звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо недопущення ліквідації державного підприємства «Фастівське лісове господарство» надіслати терміновою телеграмою.
Контроль за виконанням даного рішення покласти на Фастівського міського голову.

 

Міський голова                                                                  М.В. Нетяжук

 

 

 

Додаток

до рішення міської ради

 

 

Прем’єр-міністру України

Шмигалю Д.А.

вул. М. Грушевського, 12/2,

м. Київ, 01008

 

Міністру захисту довкілля та природних ресурсів України

Абрамовському Р.Р.

вул. Митрополита Василя Липківського, 35,

м.Київ, 03035

 

Голові Державного агентства лісових ресурсів України

Болоховцю Ю.В.

вул.Шота Руставелі, буд. 9-А,

м. Київ, 01601

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Фастівської міської ради VIIІ скликання до Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України та Голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо недопущення ліквідації державного підприємства «Фастівське лісове господарство»

 

Від імені населення Фастівського району та Фастівської міської територіальної громади, звертаємось до Вас щодо питання проведення реформи лісового господарства, що передбачає ліквідацію і укрупнення діючих лісогосподарських підприємств та створення різного типу холдингів лісової галузі.

У місті Фастові, що є адміністративним центром Фастівської міської територіальної громади та новоутвореного Фастівського району, здійснює свою діяльність Державне підприємство «Фастівське лісове господарство» (ЄДРПОУ 00992059) та спеціалізується на вирощуванні високопродуктивних насаджень, одержанні деревини для потреб народного господарства, охороні лісів від пожеж, шкідників та хвороб лісу, проведенні інших заходів для раціонального використання та відтворення лісових ресурсів. ДП «Фастівський лісгосп» проводить всю свою господарську діяльність згідно до міжнародних стандартів, про що свідчить наявність міжнародного сертифікату відповідності ведення лісового господарства FSC (Forest Stewardship Council).

Діяльність підприємства є основою розвитку лісового сектору Фастівського району, за останні роки ДП «Фастівський лісгосп» демонструє стабільне зростання та забезпечує працевлаштування 154 працівників. Середня заробітна плата працівників ДП «Фастівський лісгосп» за 2020 рік становила 18265,3 грн. – і це один з кращих показників в області серед лісогосподарських підприємств. До виконання робіт по веденню лісового господарства, шляхом надання послуг, задіяний приватний бізнес району, де залучено понад 150 працівників. Всі належні податки і збори надходять в один Фастівський район. Підприємство робить вагомий внесок до державного бюджету і до бюджетів місцевих громад, з них тільки за 2020 рік сплачено податків та інших обов’язкових платежів в сумі 35879,0 тис.грн.

Враховуючи екологічну, економічну та соціальну роль лісів, доцільно при реформуванні дотримуватися базових принципів – збереження держпідприємств лісового господарства як юридично самостійного господарюючого суб’єкта державної форми власності, зберегти фахових спеціалістів і забезпечити ефективне господарювання існуючих держлісгоспів.

 

Враховуючи вищевикладене, просимо Вас посприяти у відміні наказу Голови Державного агентства лісових ресурсів України Ю.В. Болоховця від 21.10.2021 року №681 «Про припинення ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ФАСТІВСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО» та затвердження складу Комісії з припинення» та зберегти державне підприємство «Фастівське лісове господарство» як юридичну особу, передавши йому в управління всі лісові ресурси Фастівського району.

 

 

 

Секретар міської ради                                                                        Л.І.Рудяк

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів