Про зустріч із Гончаруком: міста вимагають субвенцій та високої зарплати медикам

image
28 Жовтня 2019, 19:27
Поділитися:

Про це на апаратній нараді 28 жовтня повідомив Боиспільський міський голова Анатолій Федорчук.

На минулому тижні відбулася зустріч міських голів – членів Асоціації міст України із Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Обговорювалися питання про ОТГ, підготовку до опалювального сезону та формування бюджету на 2020 рік.

«Новий бюджет не радує. Скасовується акцизний збір. У зв’язку з цим Бориспіль втратить 36 млн грн. Знімається пайова участь, тож бюджети всіх рівнів понесуть величезні втрати», — зазначив Федорчук.

За його словами, учасники зустрічі порушили питання щодо постанови Кабінету Міністрів, яка встановлює граничну межу ціни 1 ГК – 1400 грн. А тариф на теплову енергію з ПДВ становить 1733 грн. Так, із міського бюджету Борисполя потрібно доплатити тепломережі, щоб вона функціонувала, 33 млн грн. Прем’єр-міністр погодився, що постанова не відповідає сучасним реаліям, і наголосив, що її планують скасувати.

Також на зустрічі йшлося про функції, делеговані державою органами місцевого самоврядування.

«На програму по цукровому діабету з бюджету виділено 1 млн 400 грн, але щоб забезпечити потреби мешканців міста в інсуліні, потрібно майже 5 млн грн. Прем’єр-міністр відповів, що наразі в бюджеті утворилася «дірка» в 50 млрд грн, тому надати додаткові кошти на медичну субвенцію неможливо. Були питання і пільгових перевезень. Уряд планує зробити грошову компенсацію пільговикам, але кошти на це – 20 млн грн – ми маємо виділити з міського бюджету. Держава має компенсувати ці кошти, адже рішення ухвалено на державному рівні», — поінформував Федорчук.

Мер нагадав, що Польща прийняла новий законопроект, яким  передбачено імплементацію дипломів наших лікарів. Український медик може здати екзамен з польської мови і може працювати лікарем в Польщі. Зарплату планують підняти до 130 тис грн.

За останні три роки з України виїхало понад 50 тисяч лікарів.

«Завтра ми можемо наповнити наші лікарні сучасним обладнанням, але працювати буде нікому. Тому ми наполягаємо на виділенні субвенції на підвищення зарплати лікарів». — підсумував Федорчук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама