Про затвердження та надання до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновку органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення  ***  опікуном  ***

image
10 Листопада 2023, 17:21
Поділитися:

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 ____________________                     м. Фастів                                   № _________

 

 

 

Про затвердження та надання

до Фастівського міськрайонного

суду Київської області висновку органу

опіки та піклування, щодо доцільності

призначення  *** 

опікуном  ***

 

          Розглянувши заяву   ***,   щодо надання висновку про можливість призначення її опікуном  ***, відповідно до частини 1 статті 60, частини 4, 5 статті 63 Цивільного кодексу України та керуючись підпунктом 4 пункту «б», частини першої статті 34 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради  вирішив:

Затвердити висновок органу опіки та піклування виконавчого

комітету Фастівської міської ради,  щодо доцільності призначення                       ****  опікуном ***                 ( згідно Додатку).

Надати до Фастівського міськрайонного суду Київської області

висновок органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення                          ***  опікуном  ***.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника

міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з гуманітарних питань.

 

Міський голова                                                               Михайло НЕТЯЖУК

 

 

                                                                              

 

 

Додаток

до рішення виконкому

№_______ від

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування  виконавчого комітету  Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення ****  ( ***р.н.) опікуном   ****  ( *** р.н.).

 

Опікунською радою при виконавчому комітеті Фастівської міської ради   була   розглянута заява   *** , щодо надання висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради  про доцільність її призначення   опікуном  ***.

*** є рідним сином заявниці – ***.

*** з народження має наступні захворювання: помірна розумова відсталість, ускладнена емоційною нестійкістю, ситуативною розгальмованістю, системним недорозвиненням мовлення II рівня, нічним енурезом, порушенням комунікативної функції. Стійка соціально – педагогічна дезадаптація.

***, обслуговувати себе самостійно не може у зв’язку з тривалими розладами здоров’я, що не підлягають лікуванню. В нього утруднено спілкування з однолітками та людьми.

Відповідно до Довідки до акту огляду МСЕК № 1037907 від 20.06.2023, *** встановлено II групу інвалідності та рекомендовано проходження лікування у лікаря – психіатра.

Заявниця – ***, є рідною мамою*** та хоче здійснювати над ним опіку.

За своїм  станом здоров’я,  *** може  бути опікуном.  ***  до кримінальної відповідальності не притягалася, не знятої чи непогашеної судимості не має, та в розшуку не перебуває.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦК України,  суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною, і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 4 ст. 63 ЦК України,  опікун призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна.

Відповідно до ч.5 ст. 63 ЦК України, фізичній особі може бути призначено одного або декілька опікунів чи піклувальників.

Тому, враховуючи вищевикладене, з метою захисту    особистих немайнових і майнових прав ***, а також для створення йому  необхідних побутових умов, здійснення за ним  належного догляду, забезпечення йому  лікування, орган опіки та піклування виконавчого  комітету Фастівської міської ради вважає за доцільне призначення *** ( *** р.н) опікуном   ***  ( ***р.н.).

 

Керуючий справами ( секретар)                                  Леся ТХОРЖЕВСЬКА

виконавчого комітету Фастівської

міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів