Про затвердження та надання до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновку органу опіки та піклування щодо доцільності призначення гр. Рудної Олени Петрівни опікуном над її донькою ***

image
20 Січня 2023, 11:53
Поділитися:

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 ____________________                     м. Фастів                                   № _________

 

 

 

Про затвердження та надання

до Фастівського міськрайонного

суду Київської області висновку органу

опіки та піклування щодо доцільності

призначення гр. Рудної Олени Петрівни

опікуном над її донькою ***

         Розглянувши заяву гр. Рудної Олени Петрівни ( вх. Р35.2306.4 від 27.12.2022) щодо надання висновку про можливість здійснення нею опіки над її донькою Рудною Анною Сергіївною  25.06.2001 р.н., враховуючи протокол засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Фастівської міської ради від 04.01.2023 року, відповідно до частини 1 статті 60, частини 4, 5 статті 63 Цивільного кодексу України та керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради  вирішив:

Затвердити висновок органу опіки та піклування при виконавчому

комітеті Фастівської міської ради щодо доцільності призначення гр. Рудної Олени Петрівни, 17.01.1975 р.н.,  опікуном над її донькою *** р.н. ( згідно Додатку).

Надати до Фастівського міськрайонного суду Київської області

висновок органу опіки та піклування щодо доцільності призначення   гр. Рудної Олени Петрівни 17.01.1975 р.н.,  опікуном над її донькою *** р.н.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника

міського голови з питань діяльності виконавчих органів, з гуманітарних питань Швидку Ж.П.

 

Міський голова                                                                        Михайло НЕТЯЖУК

 

 

 

 

Додаток

до рішення виконкому

№_______ від

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування при виконавчому комітеті  Фастівської міської ради щодо доцільності призначення гр. Рудної Олени Петрівни, 17.01.1975 р.н.,  опікуном над її донькою Рудною Анною Сергіївною 25.06.2001 р.н.

 

Опікунською радою при виконавчому комітеті Фастівської міської ради 04.01.2023 року, була розглянута заява гр. Рудної Олени Петрівни     ( вх. Р35.2306.4 від 27.12.2022) щодо надання висновку про можливість здійснення нею опіки над її донькою ***

Рудна Анна Сергіївна, згідно довідки до Акту огляду МСЕК від 25.06.2019 року  є особою з інвалідністю з дитинства довічно Iгрупи, з ураженням ОРА. Даний факт, також підтверджується Консультативним  висновком спеціаліста, який  виданий  ЛКК КЗКОР « Обласним  психіатрично – наркологічним  медичним  об’єднанням». Діагноз: Тяжка розумова відсталість.

Відповідно до Акту обстеження матеріально – побутових умов від 25.01.2022 року, який складений КСОН « Заріччя» м. Фастова, сім’я заявниці Рудної Олени Петрівни складається з трьох чоловік: самої заявниці Рудної О.П., її чоловіка  ( рідного батька Рудної А.С.)  Рудного С.А. та Рудної Анни Сергіївни. Рудна Олена Петрівна, проживає разом зі своєю донькою Рудною Анною Сергіївною за адресою: м. Фастів, вул. Фомічова, 105/12, що підтверджується належними доказами. В будинку є газове опалення та водопровід. Кімната обладнана меблями та побутовою технікою. Побутові умови задовільні.

Відповідно до довідки, яка видана  КНП ФМР ФМЦПМСД 17.06.2022 року, за станом свого здоров’я гр. Рудна Олена Петрівна може виконувати функцію опікуна.

Також, опікунська рада бере до уваги те,  що відповідно до рішення Фастівського міськрайонного суду від 24 грудня 2019 року в справі 2 – о/381/73/19 Рудна Анна Сергіївна, вже визнавалася недієздатною особою та функції опікуна виконувала її мати – Рудна Олена Петрівна і за час здійснення нею опікунства, скарг на Рудну Олену Петрівну не надходило.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦКУкраїни суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 4 ст. 63 ЦКУкраїни  опікун призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна.

Відповідно до ч.5 ст. 63 ЦК України фізичній особі може бути призначено одного або декілька опікунів чи піклувальників.

Тому, враховуючи вищевикладене, з метою захисту особистих немайнових і майнових прав гр. Рудної Анни Сергіївни, що за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права і виконувати обов’язки, а також для створення їй  необхідних побутових умов, здійснення за нею  належного догляду, забезпечення їй  лікування, орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Фастівської міської ради вважає за доцільне призначення  гр. Рудної  Олени  Петрівни ( 17.01.1975 р.н.)   опікуном над її донькою Рудною Анною Сергіївною ( 25.06.2001 р.н.).

 

Керуючий справами ( секретар)                                  Леся ТХОРЖЕВСЬКА

виконавчого комітету Фастівської

міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів