Про затвердження та надання до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновку органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення гр. Перехрест Владислава Володимировича опікуном  над гр. *** 

image
15 Серпня 2023, 10:46
Поділитися:

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 ____________________                     м. Фастів                                   № _________

 

 

 

Про затвердження та надання

до Фастівського міськрайонного

суду Київської області висновку органу

опіки та піклування, щодо доцільності

призначення гр. Перехрест Владислава Володимировича

опікуном  над гр. *** 

          Розглянувши заяву  гр. Перехрест Владислава Володимировича     ( вх. П.24.1564.4 від 09.08.2023),   щодо надання висновку про можливість здійснення ним   опіки над гр. *** , враховуючи протокол засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Фастівської міської ради від 10.08.2023 року, відповідно до частини 1 статті 60, частини 4, 5 статті 63 Цивільного кодексу України та керуючись підпунктом 4 пункту «б», частини першої статті 34 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради  вирішив:

Затвердити висновок органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради,  щодо доцільності призначення  гр. Перехрест Владислава Володимировича   опікуном   над  ***( згідно Додатку).

Надати до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновок органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення    гр. Перехрест Владислава Володимировича  опікуном  над  гр. ****

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з гуманітарних питань.

 

Міський голова                                                               Михайло НЕТЯЖУК

 

 

 

                                                                                  

 

                                                                                       Додаток

                                                                                       до рішення виконкому

                                                                                      №_______ від

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування  виконавчого комітету  Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення гр. Перехрест Владислава Володимировича   ( *** р.н.) опікуном  над   гр. ***( *** р.н.).

Опікунською радою при виконавчому комітеті Фастівської міської ради 10.08.2023 року  була   розглянута заява  гр. Перехрест Владислава Володимировича, щодо надання висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради  про можливість здійснення нею опіки  над гр. ***

Гр. Перехрест Владислав Володимирович є правнуком гр. ***  ( *** р.н.), який зареєстрований за адресою: смт. Борова, вул. Євгена Тищенка, 3, Фастівський район, Київська область.

*** хворіє на: церебральний атеросклероз; дисциркуляторну енцефалопатію 3 ступеня з пірамідною недостатністю; сенільна деменція; хронічна ішемічна хвороба серця; атеросклеротичний кардіосклероз; СН 2 Б ступеня; генералізований атеросклероз.

За станом здоров’я **** потребує постійного стороннього догляду, нетранспортабельний.

З розвитком сенільної деменції, *** має обмеження життєдіяльності до самообслуговування, до орієнтації, до спілкування та контролю за своєю поведінкою, не здатний самостійно приймати їжу, дотримуватися правил гігієни, втратив логічне мислення, в зв’язку з чим потребує постійного стороннього догляду.

Деменція – синдром стійкого порушення когнітивних функцій, внаслідок органічного ураження мозку.

Основною клінічною ознакою деменції є тотальне, прогресуюче недоумство, що розвивається на грунті церебрально – атрофічного процесу. Порушується діяльність головного мозку, що призводить до втрати пам’яті і прогресуючого слабоумства.

*** не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

На даний момент постійний догляд за гр. ****здійснює його правнук – гр. Перехрест Владислав Володимирович, який має намір оформити над ним опікунство.

Відповідно до характеристики, що надана старостою Борівського старостинського округу Фастівської міської територіальної громади Паламарчуком О.В., гр. Перехрест Владислав Володимирович за місцем проживання характеризується позитивно. З сусідами не конфліктує. Скарг та заяв щодо вчинення протиправних дій гр. Перехрестом  Владиславом Володимировичем до Борівського старостинського округу не надходило.

За своїм фінансовим станом та станом здоров’я, гр. Перехрест Владислав Володимирович  може  бути опікуном над  гр. ****. Гр. Перехрест Владислав Володимирович  до кримінальної відповідальності не притягався, не знятої, чи непогашеної судимості не має, та в розшуку не перебуває.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦК України,  суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною, і призначає опікуна, за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 4 ст. 63 ЦК України,  опікун призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна.

Відповідно до ч.5 ст. 63 ЦК України, фізичній особі може бути призначено одного або декілька опікунів чи піклувальників.

Тому, враховуючи вищевикладене, в разі визнання судом гр.***( ***  р.н.) недієздатним, з метою захисту його   особистих немайнових і майнових прав, а також для створення                         йому  необхідних побутових умов, здійснення за ним  належного догляду, забезпечення йому  лікування, орган опіки та піклування виконавчого  комітету Фастівської міської ради вважає за доцільне призначення                          гр. Перехрест Владислава Володимировича   ( ***  р.н) , опікуном  над  гр. ***

 

Керуючий справами ( секретар)                                  Леся ТХОРЖЕВСЬКА

виконавчого комітету Фастівської

міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів