Про затвердження Порядку використання коштів передбачених у бюджеті Фастівської міської територіальної громади для надання одноразової матеріальної допомоги громадянам м. Фастів  

image
13 Січня 2021, 19:28
Поділитися:

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

   Від_________                              м. Фастів                                №

 

Про затвердження Порядку

використання коштів передбачених

у бюджеті Фастівської міської

територіальної громади

для надання одноразової матеріальної

допомоги громадянам м. Фастів

 

З метою забезпечення надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Фастів, відповідно до їх звернень, зважаючи на скрутне матеріальне становище, надзвичайний стан, враховуючи розмір бюджетних асигнувань на відповідний бюджетний рік, передбачених у бюджеті Фастівської міської територіальної громади, керуючись рішенням №38-IV-VІІI від 23.12.2020 року «Про затвердження комплексної Програми «Турбота» Фастівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки», ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет вирішив:

 

Затвердити порядок використання коштів, передбачених у бюджеті Фастівської міської територіальної громади для надання одноразової матеріальної допомоги громадянам міста (додаток 1).
Для розгляду звернень з питань надання матеріальної допомоги, дотримання принципів прозорості, справедливості, обліку та підготовки пропозицій для прийняття остаточного рішення утворити робочу групу (додаток 2).
Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Фастівської міської ради Тхоржевську Л. О.

 

Міський голова                                                                 М. В. Нетяжук

                                                                                                                                      Додаток

до рішення виконавчого комітету

Фастівської міської ради

       №_____від  «___»______2021 р.

 

П О Р Я Д О К

використання коштів, передбачених в бюджеті Фастівської

міської територіальної громади для надання одноразової матеріальної допомоги громадянам м. Фастів

 

Цей порядок розроблено відповідно до ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування», з метою забезпечення соціального захисту окремих категорій малозахищених верств населення м. Фастів та визначає механізм використання коштів бюджету Фастівської міської територіальної громади, передбачених для надання одноразової матеріальної допомоги громадянам міста, які звертаються до міського голови з цього питання.
У цьому порядку терміни вживаються у такому значенні: мало захищені верстви населення – пенсіонери, непрацюючі особи, інваліди, багатодітні сім’ї, військовослужбовці ООС, сім’ї військовослужбовців, які беруть участь у ООС і призвані під час мобілізації, громадяни України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення ООС і тимчасово мешкають у місті Фастові,   одинокі матері, діти-сироти, діти, які знаходяться під опікою, особи, які звільнені з місць позбавлення волі, на період їх облаштування (до офіційного працевлаштування); складні життєві обставини – непередбачені та незалежні від особи обставини (пожежа, повінь, стихійне лихо, довготривала хвороба, необхідність проведення складного і дорогого лікування з хірургічним втручанням, надзвичайні ситуації техногенного, природного, соціального характеру тощо), які вона не може подолати без сторонньої підтримки.
Рішення про надання одноразової матеріальної допомоги громадянам міста приймається робочою групою, на підставі якого міський голова видає розпорядження. Для надання одноразової матеріальної допомоги заявником подаються такі документи: заява; копія паспорта; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду; довідка про склад сім’ї із зазначенням прізвищ, імен та по батькові, родинних зв’язків членів сім’ї; довідки про доходи кожного члена сім’ї та власні доходи; копія документа, що підтверджує статус особи (посвідчення ветерана, довідка про встановлення інвалідності тощо); копія документів, що обґрунтовують наявність у особи складних життєвих обставин (медична довідка, акт обстеження житлово-побутових умов заявника).
Робоча група, визначена виконавчим комітетом Фастівської міської ради, вивчає всі документи, підготовлені відділом по роботі із зверненнями громадян, відпрацьовує пропозиції та оформляє їх в проекті розпорядження із зазначенням аргументів про необхідність надання матеріальної допомоги.
Сума матеріальної допомоги визначається в межах кошторисних призначень.
Для обліку виплат грошової матеріальної допомоги громадянам міста у фінансово – господарському відділі ведеться реєстр отримувачів одноразової матеріальної допомоги, де зазначаються відомості про її розмір та підстави надання.
Матеріальна допомога надається один раз на рік ( в окремих випадках, в особливо гострих життєвих ситуаціях, при надзвичайних ситуаціях техногенного, природного, соціального характеру матеріальна допомога надається по мірі необхідності).
Контроль за повнотою наданих документів покладається на керівника робочої групи, керуючого справами виконавчого комітету Фастівської міської ради.
Контроль за виплатою матеріальної допомоги покладається на начальника фінансово – господарського відділу, головного бухгалтера.

 

 

 

Керуючий справами                                                          Л. О. Тхоржевська

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

Фастівської міської ради

       №_____від  «___»______2021 р.

 

СКЛАД РОБОЧОЇ ГРУПИ

 

 

Тхоржевська Л. О.                –  керівник робочої групи, керуючий справами;

Давиденко О. П.                    –  заступник керівника робочої групи, заступник

міського голови з гуманітарних питань;

Сологуб Т. В.                       –  секретар робочої групи, начальник відділу

по роботі із зверненнями громадян;

 

Членів робочої групи:

 

Папко О. С.                              – начальник управління соціального

захисту населення;

Парієнко І. В.                        –  головний спеціаліст відділу по роботі із

зверненнями громадян;

Бортовська Ж. П.                  –  директор Фастівського міського центру

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

Мельниченко А. В.               –  начальник  юридичного управління;

Рудяк Л. І.                              –  завідуючий  сектором демократичних

ініціатив;

Єриш Н. Л.                            –  начальник управління освіти;

Костюк  І. М.                         –  завідуючий сектору охорони здоров’я;

Міхєєва О. О.                        –  начальник фінансово-господарського відділу,

головний бухгалтер.

 

 

Керуючий справами                                                          Л. О. Тхоржевська

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів