Про утворення постійно діючої комісії з вирішення питань погодження будівництва, реконструкції та перепланування    

image
1 Березня 2020, 02:43
Поділитися:

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 Від  21.02.2020                                                            № 108

 

 

Про утворення постійно діючої комісії з вирішення

питань погодження будівництва, реконструкції та перепланування

 

З метою своєчасного вирішення питань пов’язаних з будівництвом реконструкцією та переплануванням, а також інших питань пов’язаних з містобудівною діяльністю в м. Фастів, керуючись, п. 6 ст. 59 та ст. 31 Закону  України “Про  місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради вирішив:

Утворити постійно діючу комісію з вирішення питань погодження будівництва, реконструкції та перепланування у складі:Зикова О.Б. – першого заступника міського голови, голова комісії;Рудяк Т.Я. – заступника міського голови з питань капітального будівництва, заступник голови комісії;Мартинюк Н.В. – головного спеціаліста відділу містобудування та архітектури, секретар комісії;Перехрест К.П. – начальника відділу містобудування та архітектури, головного архітектора міста;Мельниченко А.В. – начальника юридичного управління;Калениченка О.В. – начальника Фастівського РС ГУ Державної служби надзвичайних ситуацій у Київській області;Колісника М.В. – начальника Фастівського РП ПАТ «Київобленерго»;Зайця О.В. – начальника Фастівської комплексної проєктної майстерні «НДІпроектреконструкція» (за згодою);Сандуленка А.А. – архітектора, інженера з технічного нагляду (за згодою);Гірченка А.В. – почесного громадянина м. Фастів (за згодою);Мосійчук Д.Л.– начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю;Кирсенко Н.Ю. – головного спеціаліста відділу енергозбереження та екології;Усатюка С.О. – начальника Фастівської дільниці Васильківської філії по експлуатації газового господарства;Пархоменка В.О. – в.о. директора КП ФМР «Фастівводоканал»;Зінченко І.С. – начальника відділу з питань раціонального використання земель ФМР;Ушакової Л.І. – директора КП ФМР «Фастівське БТІ»;Сидоренка В.В. – в.о. директора КП ФМР «Фастів-благоустрій»;Савочка М.М. – начальника КП «Фастівська ЖЕК».Затвердити положення про комісію згідно додатку.Визнати такими, що втратили чинність рішення виконавчого комітету Фастівської міської ради № 62 від 20.02.2015 року, № 502 від 15.12.2017 року та  №     79 від 22.02.2019 року.Контроль та функції голови комісії покласти на першого заступника міського голови Зикову О.Б.

 

 

Додаток до рішення виконавчого комітету

Фастівської міської ради

 

№_108_від “_21_”__02___2020 року

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комісію з вирішення питань погодження будівництва, реконструкції та перепланування

 

1.Загальні положення:

 

Комісія утворюється рішенням виконавчого комітету міської ради, який затверджує положення про комісію, чисельність та склад представників.Комісія в своїй діяльності керується Конституцією України, Законами України, Указами Президента України, Постановами Кабінету Міністрів України, Постановами та наказами Державного Комітету України з питань будівництва та архітектури, Державними будівельними нормами, рішеннями та розпорядженнями Київської облдержадміністрації, рішеннями міської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, цим положенням та іншими відомчими інструкціями та актами.Роботу комісії координує виконавчий комітет Фастівської міської ради, перший заступник міського голови.

 

Основними завданнями комісії є:

 

реалізація державної політики в сфері містобудування на території міста;забезпечення дотримання законодавства у сфері містобудування, державних стандартів, державних будівельних норм, затвердженої містобудівної документації;координація діяльності учасників по створенню об’єкта архітектури;своєчасний та якісний розгляд звернень, громадян, підприємств, установ та організацій з питань будівництва, реконструкції та перепланування.

 

Повноваження комісії:

 

обстеження земельних ділянок під розміщення об’єктів будівництва, реконструкції, переобладнання, перепланування, переведення житлових приміщень в нежитлові з подальшим переобладнанням під комерційне та виробниче призначення незалежно від форм власності;внесення пропозицій виконавчому комітету щодо прийняття відповідних рішень;організовує попереднє погодження для розробки проєктно-кошторисної документації по створенню об’єкта архітектури в межах своєї компетенції;сприяє учасникам по створенню об’єкта архітектури в оперативності виконання

передпроєктних робіт;

 

Комісія має право:

 

вносити пропозиції на розгляд виконавчого комітету міської ради по розгляду питань, які віднесені до її компетенції;залучати до спільної роботи спеціалістів інших структурних підрозділів та служб виконкому, підприємств міста, органів самоорганізації населення за погодженням виконавчого комітету для розгляду питань віднесених до її компетенції;одержувати в установленому порядку інформацію, документи, графічні та інші не заборонені матеріали для виконання покладених на неї завдань.

 

Організація роботи комісії

 

5.1. Головою комісії є заступник міського голови, до повноважень якого входить розгляд питань у сфері містобудування.

Склад комісії:голова комісії;головний архітектор міста;начальник відділу з питань раціонального використання земель Фастівської міської ради;начальник Фастівського РС ГУ Державної служби надзвичайних ситуацій у Київській області;начальник Фастівської дільниці Васильківської філії по експлуатації газового господарства;начальник Фастівського РП ПАТ «Київобленерго»;директор КП «Фастівводоканал»;директора КП «Фастівське БТІ»представники проектних організацій (за згодою);представник замовника.

 

Робота комісії проводиться при наявності звернень громадян, підприємств, установ та організацій міста з питань будівництва, реконструкції, перепланування та інших питань.Службові обов’язки членів комісії визначаються відомчими посадовими інструкціями.Акти та висновки по роботі комісії готуються представниками відділу містобудування та архітектури.

 

Керуючий справами                                                            Л.О.Тхоржевська

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів