Про трансплантацію органів: ціна питання та важливі аспекти | Трибуна

image
26 Червня 2024, 21:51
Поділитися:

Трансплантація органів в Україні є безоплатною. Медзаклади, що мають договір із Національною службою здоровʼя за відповідним пакетом, отримують від держави відшкодування. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Зазначається, що за надання медичних послуг перед пересадкою органу, безпосередньо трансплантацію та за надання медичних послуг у посттрансплантаційному періоді, медзаклади можуть розраховувати на компенсацію від держави.

Варто додати, що Національна служба здоров’я платить 41 тисячу гривень за надання медичних послуг перед трансплантацією органу. Тариф за саму трансплантацію залежить від того, який орган пересаджують пацієнту.

Тариф на пересадку легенів складає 2,6 мільйона гривень, тоді як на пересадку серця два мільйони гривень. За пересадку печінки НСЗУ сплачує 1,4 мільйона гривень, а найдешевшими є нирки, адже за їх пересадку сплачують 800 тисяч гривень.

«Тариф на посттрансплантаційний період також залежить від органу, який пересадили, і може коливатися в межах від 185 тисяч до 193 тисяч гривень», –  наголошують у МОЗ.

У міністерстві додають, що надання медичних послуг після трансплантації органу триває з дати виписки пацієнта до 360 дня з моменту проведення операції.

ФОТО – МОЗ

Читайте також:

Зеленський підписав закон про посмертне донорство і тарифи на оплату трансплантацій

Донорські органи дівчини з Броварщини врятували життя кільком хворим

Органи померлої жінки з Калити врятували 4-ох людей

Донорами органів посмертно стали двоє броварчан – Валентин Багнюк

Джерело: Трибуна – Бровари