про що говорять покупці супермаркетів

image
7 Червня 2019, 14:44
Поділитися:

Дата публикации: 07 июня 2019.

У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A / RES / 73/250) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). Містоінформ згадує про відгуки покупців у продуктових супермаркетах.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щорічно в світі від харчових інфекцій, а також хвороб харчового походження вмирає близько 3 мільйонів чоловік, а число зареєстрованих захворювань цього походження становить близько 600 мільйонів випадків на рік.

Засновуючи Всесвітній день безпеки харчових продуктів, ООН ставила своїм завданням залучення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів. Заклик звернений як до владних структур, так і до виробників харчової продукції та працівникам сфери їх збуту.

В цей день Містоінформ згадує, які відгуки давали покупці про продуктові супермаркети.

Супермаркет АТБ

Покупці жалілись на продукти із пліснявою, її знаходили на лаваші та шматку сиру(і такого сорту, де її точно не повинно бути).

Зіпсований сир із супермаркету АТБ

Відмічали і системний продаж кокосів, які згнили зсередини. Не відстають і мандарини з апельсинами, вони часто стають приводом для повідомлень у соціальних мережах.

Фрукти у АТБ

У січні 2019 року газета Факти писала, що у мережі АТБ реалізовують рис, що розчиняється у воді.

Супермаркет Novus(Новус)

В жовтні 2018 року в буряковому салаті знайшли металеву гайку, люди з долею гумору сприйняли цю новину і цікавились де тоді подівся болт.

Гайка у салаті із супермаркету Новус

У Новусі також буває сир із пліснявою і нічого спільного із сиром Дор Блу він, нажаль, не має.

Зіпсований сир у супермаркеті Новус

А от у Novus, який знаходиться у Бучі Київської області зафіксуали як по сирому м`ясу пересуваються мухи. Сталося це влітку 2018 року.

Мухи на м’ясі у супермаркеті Novus

В цілому, люди хоч і жаліються на Новус, але відмічають гарний рівень клієнт-сервісу. Продукти приймають без проблем і гроші повертають.

Супермаркет Екомаркет

Екомаркет часто згадують у контексті загального незадовільного санітарного стану. За словами покупців, часто неохайно виглядають і працівники цієї мережі. А от, на відміну від Новуса, на полицях Екомаркету зафіксували горобців-м’ясоїдів.

Горобці на полицях супермаркету Екомаркет

Жалілись і на часто низьку якість фруктів та овочів.

Фрукти у спермаркеті Екомаркет

В 2017 році Містоінформ писав про те, що в Екомаркеті, який знаходиться у Бучі, продають прострочену рибу.

Супермаркет Фора

На цю мережу нарікають найменше, задоволені не тільки продуктами, а й піцею, яку тут готовлять. Але у 2018 році все-таки жалілись на хліб, щоправда на той що у самій Форі не випікають.

Зіпсований хліб у супермаркеті Фора

В 2017 році люди отруїлись кавуном, який придбали саме у Форі. У соціальних мережах вважали, що проблема кавунів не тільки у Фори, вона загальна для всіх кавунів, радили придбати електронний вимірювач нітратів.

У 2017 люди отруїлись кавуном із Фори

Звертаючи увагу на якість продуктів у продуктових мережах, не забувайте, що окремою проблемою безпеки харчових продуктів є культура приготування і процесу вживання харчових продуктів, коли споживач сам порушує природні норми гігієни, правильного харчування і основних базових принципів транспортування, зберігання і підготовки товарів до вживання в їжу.

Джерело: МИСТОИНФОРМ