Про розірвання договору від 06.03.2020 року №08-14/2/2/30-2020 про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей»

image
16 Березня 2021, 11:37
Поділитися:

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

Від _______                                                                                                             № ______

м.Фастів

 

 

Про розірвання договору від 06.03.2020 року

№08-14/2/2/30-2020 про організацію перевезень

пасажирів на автобусному маршруті загального

користування №22 «Молочна кухня – Ліцей»

 

На підставі звернення перевізника ФОП Горобея Віталія Вікторовича від 22.02.  2021 року щодо розірвання Договору №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей», враховуючи рішення постійної депутатської комісії з питань підприємницької діяльності, інвестицій, міжнародних зв’язків, промисловості, транспорту, зв’язку та торгівлі від 11.03.2021 року, відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт», Постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», ст.651 Цивільного кодексу України, керуючись ст.30, 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет вирішив:

 

Розірвати за угодою сторін Договір №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» з перевізником ФОП Горобеєм В.В..
Сектору торгівлі та транспорту виконавчого комітету Фастівської міської ради підготувати угоду щодо розірвання Договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування.
Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань  діяльності виконавчих органів ради, з питань ЖКГ Матвійчук В.А..

 

Міський голова                                                                                         М.В. Нетяжук

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ПРОТОКОЛ

 

Постійна комісія з питань підприємницької діяльності, інвестицій, міжнародних зв’язків, промисловості, транспорту, зв’язку та торгівлі

____________________________________________________________________

11.03.2021 року                                                                                      м.Фастів

 

Присутні:

Секретар комісії: Пурдик О.С.

Члени комісії: Дубас Л.А., Хрустальова Я.М..

 

Запрошені:

Матвійчук В.А. – заступник голови з питань  діяльності виконавчих органів ради, з питань ЖКГ;

Кабанець Т.В. – завідуючий сектором торгівлі та транспорту;

 

Порядок  денний

 

Розгляд питання про розірвання договору №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» з пасажирським перевізником ФОП Горобеєм В.В..

 

 

Розгляд питання про розірвання договору №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» з пасажирським перевізником ФОП Горобеєм В.В..

 

Виступив: Кабанець Т.В. Повідомила присутнім про те, що 22.02.2021 року до виконавчого комітету Фастівської міської ради надійшла заява від ФОП Горобея В.В. щодо розірвання Договору №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» у зв’язку відсутністю водіїв, низькою рентабельністю даного маршруту та невідповідним тарифом на перевезення.

Одночасно, сектором торгівлі та транспорту виконавчого комітету Фастівської міської ради було проведено переговори з перевізниками міста щодо залучення їх до роботи на вищезазначеному міському маршруті загального користування.

На офіційному сайті Фастівської міської ради та офіційних сторінках у соціальних мережах було опубліковано оголошення щодо пошуку юридичних та фізичних осіб, які є пасажирськими перевізниками, до тимчасових договірних відносин на вищезазначеному міському маршруті загального користування.

Але, незважаючи на всі проведені заходи, жоден перевізник не погодився на виконання тимчасових договірних відносин.

Відповідно до Договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» Перевізник має право вимагати дострокового розірвання Договору. Але, з метою забезпечення можливості організації Організатором перевезень на безперервній основі, для реалізації даного права Перевізник зобов’язаний направити Організатору лист-попередження про розірвання Договору не пізніше ніж за 60 (шістдесят) календарних днів до передбачуваної дати припинення дії Договору. Про припинення дії Договору Сторони підписують відповідну додаткову угоду до договору про розірвання. Дія Договору вважається припиненою з дати підписання додаткової угоди до договору про розірвання. Перевізник зобов’язаний виконувати умови Договору до дати підписання Сторонами додаткової угоди до договору про розірвання. Припинення Договору з цієї підстави буде вважатися припиненням Перевізником перевезення пасажирів.

Після отримання Перевізником, в порядку передбаченому цим Договором, листа-повідомлення про розірвання Договору, перевізник зобов’язаний виконувати умови Договору до дати, вказаної в листі-повідомленні про розірвання Договору.

З огляду на вищевикладене, констатуємо той факт, що перевізником не було дотримано договірних зобов’язань. Одразу, після подання заяви про наміри розірвання вищезазначеного договору перевізником було відмінено перевезення пасажирів на міському маршруті загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей».

Разом з тим, звертаємо Вашу увагу на те, що питання перевезення пасажирів та забезпечення доступності та якості транспортних послуг населенню є дуже важливим, воно впливає на загальний показник якості обслуговування пасажирів в цілому по місту та має велике соціальне значення та забезпечує зручний доступ до місця роботи, сфери обслуговування, до освітніх та культурних закладів мешканцям садибної забудови міста.

 

Виступив: Хрустальова Я.М. Запропонувала надати доручення завідувачу сектором торгівлі та транспорту Кабанець Т.В.:

–  направити Лист-повідомлення про розірвання договору до ФОП Горобея В.В.,

– підготувати проекти рішень на засідання виконавчого комітету Фастівської міської ради щодо розірвання договору №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» та «Про оголошення конкурсу №35 на право пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування»;

 

 

Пояснювальна записка

до проекту рішення виконавчого комітету Фастівської міської ради                      «Про розірвання договору від 06.03.2020 року №08-14/2/2/30-2020 про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті                              загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей»»

Обґрунтування необхідності прийняття проекту рішення.

Відповідно до пп.12 п.а ч.І ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» До відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні (самоврядні) повноваження – залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій, що не належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, до участі в обслуговуванні населення засобами транспорту і зв’язку.

22.02.2021 року до виконавчого комітету Фастівської міської ради надійшло звернення фізичної особи-підприємця Горобея В.В. щодо відмови у наданні послуг з перевезення пасажирів міським маршрутом загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей».

Сектором торгівлі та транспорту виконавчого комітету Фастівської міської ради було проведено переговори з перевізниками міста щодо залучення їх до роботи на вищезазначеному міському маршруті загального користування.

На офіційному сайті Фастівської міської ради та офіційних сторінках у соціальних мережах було опубліковано оголошення щодо пошуку юридичних та фізичних осіб, які є пасажирськими перевізниками, до тимчасових договірних відносин на вищезазначеному міському маршруті загального.

Але, незважаючи на всі проведені заходи, жоден перевізник міста не погодився на виконання тимчасових договірних відносин.

Також, дане питання розглянуто на засіданні постійної комісії з питань підприємницької діяльності, інвестицій, міжнародних зв’язків, промисловості, транспорту, зв’язку та торгівлі від 11.03.2021 року.

Комісією було прийнято рішення щодо надання доручення завідувачу сектором торгівлі та транспорту Кабанець Т.В. направити Лист-повідомлення про розірвання договору до ФОП Горобея В.В., підготувати проекти рішень на засідання виконавчого комітету Фастівської міської ради щодо розірвання договору №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» та «Про оголошення конкурсу №35 на право пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування».

 

Мета, цілі та завдання прийняття проекту рішення.

Метою прийняття даного проєкту рішення є забезпечення потреб мешканців міста в наданні якісних послуг у сфері пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування.

 

Загальна характеристика та основні положення проекту рішення.

Проектом рішення пропонується розірвати за угодою сторін Договір №08-14/2/2/30-2020 від 06.03.2020 року про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршрутів загального користування №22 «Молочна кухня – Ліцей» з пасажирським перевізником ФОП Горобеєм В.В..

 

Підстава розроблення проекту акта

Проект рішення розроблено відповідно до Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», Постанов Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року №1081 «Про затвердження порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» та від 18.02.1997 року №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».

 

Вплив на бюджет

Реалізація проект рішення не потребуватиме додаткових фінансових витрат з місцевого бюджету.

 

Завідуючий сектором

торгівлі та транспорту                                                                            Т.В. Кабанець

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів