Про погодження перейменування Фастівського міського парку культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна в м. Фастів Фастівського району Київської області

image
12 Жовтня 2022, 11:39
Поділитися:

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

___11.10.2022__________      м. Фастів                                   № __270_____

 

 

 

Про погодження перейменування

Фастівського міського парку культури

та відпочинку ім. Ю.Гагаріна в

м. Фастів Фастівського району

Київської області

З метою подолання наслідків антиукраїнського впливу російських цивілізаційних міфів, російської імперської та радянської тоталітарної спадщини у публічному просторі, враховуючи рекомендації експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики України з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму щодо найбільш поширених російських урбанонімів, які рекомендуються до перейменування у першу чергу, відповідно до Положення про порядок перейменування та найменування вулиць, площ, провулків, інших об’єктів на території міста Фастів, затвердженого рішенням Фастівської міської ради № 13-LXV-VI від 23.04.2015р., керуючись п.1 ст.37 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет вирішив:

Погодити перейменування Фастівського міського парку культури та відпочинку ім.Ю.Гагаріна на Фастівський міський парк «Європейський».
Рекомендувати питання перейменування парку винести на розгляд сесії Фастівської міської ради для затвердження.
Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Зикову О.Б.

 

 

Міський голова                                                                                     Михайло НЕТЯЖУК

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів