Про подальшу долю пошкодженого під час авіакатастрофи дитсадка «Джерельце» в Броварах – Трибуна

image
31 Січня 2023, 17:11
Поділитися:

30-го січня під час оперативної наради міський голова та керівники профільних управлінь поінформували про стан дитсадка «Джерельце», що постраждав під час авіакатастрофи. А також повідомили про подальшу його долю.

«Там є вцілілі групи, але було задимлення, тож моя думка, що ці меблі непридатні для використання в інших дитячих садочках. Навіть якщо візуально вони виглядають нормально, то вже другий тиждень приміщення без вікон, тому меблі знищені, бо це ДВП, МДФ, які впитують вологу»,– зауважив міський голова Ігор Сапожко під час оперативної наради.

За словами начальниці УБЖКГІТ Світлани Решетової, слідчі вже завершили роботу на території дитсадка, проте поки що доступ місцевим службам для розчищення і прибирання не надають.

Щоб визначити, чи придатна будівля дитсадка до подальшої експлуатації і якщо так, то які потрібно виконати роботи, будівлю оглянуть спеціалісти ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій».

«Ми заключаємо договір зі спеціалізованим будівельним інститутом, щоб отримати висновки по «Джерельцю», а потім ухвалюватимемо рішення щодо подальших робіт», – повідомила Решетова.

Наразі спеціалісти управління освіти зв’язалися з кожною родиною, чиї дітки були записані в «Джерельце». Із дітьми, батьками та вихователями працюють психологи, повідомила Оксана Мельник, начальниця управління освіти. На завтра, 31 січня, заплановано групове заняття з швейцарськими психотерапевтами.

У 2023 році ремонтні роботи в дитячому садочку «Джерельце» внесені в перелік пріоритетних об’єктів, так як і роботи з будівництва/реконструкції шляхопроводу на Торгмаш, дитсадка «Зірочка», дитячого інфекційного відділення та початкової ланки ліцею №10.

ФОТО – Трибуна-Бровари

Читайте також:

У Броварах постраждалий після авіакатастрофи дитсадок «Джерельце» запропонував відновити Червоний Хрест України

У Броварах дітей із постраждалого під час авіакатастрофи ЗДО «Джерельце» розподілили по 4-ох дитсадках. ФОТО

Авіакатастрофа в Броварах: родини постраждалих поїхали на лікування за кордон

У Броварах гвинтокрил із керівництвом МВС упав на дитсадочок. 14 загиблих, серед них – одна дитина

Джерело: Трибуна – Бровари