Про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу в квітні-червні 2021 р.

image
10 Березня 2021, 16:30
Поділитися:

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

рішення

Від _______________                                                                                                        № _____

м. Фастів

 

Про організацію та проведення призову

громадян України на строкову військову

службу в квітні-червні 2021 р.

 

З метою забезпечення успішного проведення чергового призову на строкову військову службу громадян України чоловічої статі, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу, на виконання Указу Президента України від 24 лютого 2021 року №71/2021  «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році», відповідно до п.2 ст.16 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від           20 січня 2021 р. № 100, керуючись п.1 ч.1 ст. 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет вирішив:

 

Організувати у взаємодії з Фастівським об’єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки підготовку та проведення в Фастівській міській територіальній громаді з 01 квітня по 30 червня 2021 року призов громадян України на строкову військову службу.

 

Утворити міську призовну комісію та затвердити її склад згідно додатку 1.

 

Затвердити графік роботи призовної комісії згідно додатку 2.

 

Призовній комісії, згідно з графіком роботи:

4.1. Організувати медичний огляд призовників, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років та старших осіб, які не досягли 27-річного віку.

4.2. Прийняти рішення персонально по кожному призовнику щодо:

– придатності до військової служби і призову на строкову військову службу з призначенням до виду (роду) військ (сил) Збройних Сил, інших військових формувань, а також строку відправлення його до військової частини;

– тимчасової непридатності до військової служби і надання відстрочки за станом здоров’я;

– надання відстрочки або звільнення від призову на строкову військову службу на підставах, передбачених статтями 17 і 18 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”;

– направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів, для проходження випробувань та складення вступних іспитів чи ухвалення рішення про відмову в такому направленні;

– направлення до закладів охорони здоров’я за місцем проживання громадян, яких визнано тимчасово непридатними до військової служби;

– направлення відповідним правоохоронним органам матеріалів на призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу;

– внесення на розгляд обласної призовної комісії клопотань щодо надання громадянам відстрочок від призову на строкову військову службу у випадках, не передбачених Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”.

 

Начальнику відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Фастівської міської ради, відповідно до вимог чинного законодавства України:

5.1. До 26 березня 2021 року підготувати та надати на затвердження міському голові персональний склад лікарів для проведення медичного огляду призовників згідно  пункту 61 Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом.

5.2. Організувати, за направленням призовної комісії, проведення додаткового медичного обстеження та лікування призовників у медичних закладах міста.

 

Військовому комісару Фастівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки:

6.1. Спланувати та організувати роботу особового складу Фастівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проведення якісного призову громадян на строкову військову службу.

6.2. Своєчасно приймати рішення по розшуку громадян, які не з’являються на міську призовну комісію, списки на цю категорію громадян подавати до Фастівського районного управління поліції ГУ НП в Київській області.

6.3. Для забезпечення додержання громадського порядку під час відправки призовників у військові частини своєчасно подавати заявку на виділення наряду поліції.

6.4. Організувати та провести урочисті заходи щодо відправки призовників на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань.

6.5. При виявленні під час призову громадян, які по різним причинам не приписані до призовної дільниці, приписати їх згідно з вимогами чинного законодавства України.

6.6. Про підсумки призову та відправки призовників до військових частин проінформувати виконавчий комітет Фастівської міської ради до 9 липня 2021 року.

 

Начальнику Фастівського районного управління поліції ГУ НП в Київській області:

7.1. Забезпечити дотримання громадського порядку під час відправки призовників в війська, для чого виділяти в дні відправок у Фастівський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки працівників поліції.

7.2. Своєчасно вживати заходи по розшуку призовників, які ухиляються від проходження МПК.

 

Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від підпорядкування і форм власності, забезпечити своєчасне оповіщення призовників та їх організовану явку на призовну комісію.

 

Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 

Міський голова                                                                   М.В.Нетяжук

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

від____________ №_____

 

С К Л А Д

призовної комісії.

1. Основний склад
Зикова Олена Борисівна – перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова призовної комісії;
Маєвська Галина Іванівна – сестра медична КНП ФМР «Фастівський центр ПМСД», секретар призовної комісії;
Члени комісії
Дмитренко Людмила Павлівна – лікар КНП ФМР «Фастівський центр ПМСД»;
Вдовенко Ірина Анатоліївна – заступник начальника управління освіти – начальник відділу по роботі зі школами;
Міщенко Сергій Миколайович – військовий комісар (за згодою);
Приходько Юлія Петрівна – психолог Фастівського ОМТЦК та СП

(за згодою);

Дубчак Сергій Анатолійович – начальник відділу превенції Фастівського районного управління поліції ГУ НП в Київській області (за згодою).
2. Запасний склад
Тхоржевська Леся Олександрівна

 

 

Остопчук

Антоніна Володимирівна

– керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Фастівської міської ради, голова призовної комісії;

– сестра медична КНП ФМР «Фастівський міський центр ПМСД», секретар призовної комісії;

Члени комісії
Сізілов Андрій Валерійович – заступник військового комісара – начальник відділення рекрутингу

(за згодою);

Яніцький Валерій Людвігович – лікар КНП ФМР «Фастівський центр ПМСД»;
Даниленко Людмила Миколаївна – головний спеціаліст управління освіти виконавчого комітету Фастівської міської ради;
Лисенко Олена Андріївна – методист-психолог КЗ ФМР «Центр ПРПП»;
Яровенко Юрій Петрович – ТВО начальника сектору поліції комунікації Фастівського районного управління поліції ГУ НП в Київській обл. (за згодою)

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету

Фастівської міської ради                                                                         Л.О.Тхоржевська

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

від____________ №_____

Графік

роботи призовної комісії

 

з/п

Найменування заходів Дата проведення
1.

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

Одноденні інструктивно-методичні збори з членами призовної комісії, лікарями-спеціалістами, технічними працівниками і особовим складом міського військового комісаріату

 

Розгляд документів на призовників згідно списків по днями прибуття явки та прийняття рішень

 

 

 

 

Проведення аналізу роботи призовної комісії по категоріям призовників, які повернуті з обласного збірного пункту, та яким обласна призовна комісія не затвердила рішення призовної комісії

 

 

Відміна рішень призовної комісії, які не затверджені обласною призовною комісією, та про призов призовників, які не відправлені до Збройних Сил України та інших військових формувань з різних причин

до 26 березня 2021р.

 

 

 

 

 

квітень – 1,2, 5-9, 12-16, 19-23, 26-30.

травень – 3-7, 11-14, 17-21,    24-28.

червень – 1-4, 7-11, 14-18.

резервні дні – 29-30 червня.

 

 

до 26 березня 2021 р.

 

 

 

 

 

 

з 29 по 30 червня 2021 р.

 

 

Керуючий справами (секретар)

виконавчого комітету

Фастівської міської ради                                                   Л.О.Тхоржевська

 

 

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту рішення виконавчого комітету Фастівської міської ради

«Про організацію та проведення призову громадян України

на строкову військову службу в квітні-червні 2021 р.»

 

Обґрунтування необхідності прийняття проекту рішення.

Відповідно до п.1 ст.36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні » до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать такі делеговані повноваження:

сприяння організації призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу, строкову військову та альтернативну (невійськову) службу, а також їх мобілізації, підготовці молоді до служби в Збройних Силах України, організації навчальних (перевірочних) та спеціальних військових зборів; забезпечення доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення наказу військового комісара про оголошення мобілізації;

 

2. Мета, цілі та завдання прийняття проекту рішення.

         Забезпечення успішного проведення чергового призову на строкову військову службу громадян України чоловічої статі, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

 

Загальна характеристика та основні положення проекту рішення.

         Проектом рішення пропонується:

організувати у взаємодії з Фастівським об’єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки підготовку та проведення в Фастівській міській територіальній громаді з 01 квітня по 30 червня  2021 року призов громадян України на строкову військову службу;
утворити міську призовну комісію та затвердити її склад;
затвердити графік роботи призовної комісії.

 

Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

         Правовою підставою для розроблення проекту рішення є положення

Указу Президента України від 24 лютого 2021 року №71/2021  «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році», Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 100

 

Фінансово-економічне обґрунтування

На момент внесення проекту рішення коштів не потребує.

 

Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття проекту рішення.

         Прийняття даного рішення забезпечить проведення чергового призову на строкову службу громадян України на території Фастівської міської територіальної громади.

 

Завідувач сектору з питань

мобілізаційної роботи                                                                   О.М.Тягун

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів