Про нові виміри безпечного освітнього середовища у закладах освіти Вишгородщини

image
6 Жовтня 2022, 23:02
Поділитися:

Вчора у Вишгородській районній державній адміністрації команда управління Державної служби якості освіти у Київській області провела зустріч з теми: «Безпечне освітнє середовище у закладі освіти: нові виміри». У заході брали участь: начальники відділів/управлінь освітою, директори, заступники директорів, психологи закладів загальної середньої освіти Вишгородського району Київської області.

Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія Кревська привітала присутніх з Всесвітнім днем учителів та подякувала освітянам: «Ви гідно тримаєте освітянський стрій, допомагаєте Збройним силам України, волонтерите, передаєте безцінні знання дітям, власним прикладом виховуєте патріотів незалежної України. Разом з вами ми працюємо для успіху кожної дитини та країни. Переконана, що нація освічених і вільних людей обов’язково переможе».

Лілія Богданівна наголосила на важливості сьогоднішньої зустрічі, адже безпека – це питання номер один для нас усіх.

З вітальним словом виступила заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Тетяна Волотовська. «Переконана, що спочатку необхідно створити безпечне, комфортне освітнє середовище, а потім надавати знання. Тому що там, де немає безпеки – повноцінно дати дитині знання неможливо».

Катерина Пуха, кандидат педагогічних наук, координаторка проєктів громадського об’єднання «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер», звернула увагу на психологічну підтримку вчителів, батьків, дітей у час війни та анонсувала про навчальні тренінги за програмою «Діти і війна: навчання технік зцілення» для освітян Київщини.

Андрій Хмарський, начальник відділу організації заходів цивільного захисту Вишгородського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, розповів про оптимізацію системи цивільного захисту закладів освіти щодо вирішення основних завдань в умовах воєнного стану. Також пан Андрій наголосив на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дій в надзвичайних ситуаціях у період військового стану.

Микола Пильник, методист обласного методичного кабінету навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Київської області розповів про оптимізацію системи цивільного захисту закладу освіти щодо вирішення основних завдань в умовах воєнного стану.

Микола Поліщук, представник піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС України у Київській області ознайомив з порядком поводження з вибухонебезпечними предметами та продемонстрував їх муляжі.

Оксана Кадун, перший заступник Іванківського селищного голови розповіла про стан закладів освіти Іванківської територіальної громади, яка перебувала в окупації навесні цього року. 15 закладів освіти громади було пошкоджено, на даний момент 10 закладів – відновлено, 5 знаходяться в стані ремонту. Пані Оксана окреслила заходи, які здійснювалися щодо підготовки до 2022/2023 навчального року, зокрема створення безпечного освітнього середовища; розповіла про надання психологічної підтримки учням та їх батькам, які перебували в окупації.

Валентина Духота, начальник гуманітарного відділу Петрівської сільської ради Вишгородського району Київської області поділилася досвідом підготовки закладів освіти Петрівської сільської ради до нового навчального року, зокрема, створення безпечного освітнього простору, облаштування укриттів, розповіла про нові виклики з якими зіштовхнулись освітяни громади в умовах воєнного стану.

Лілія Кревська вручила першому заступнику Іванківського селищного голови Оксані Кадун посібник «Повноваження ОМС щодо забезпечення якісної освіти: Порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад».

Також примірники «Абетки для директора» – збірки порад, створеної, щоб підтримати директорів шкіл у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти, отримали керівники шкіл:

– Ольга Прокопенко, директор Нижчедубечанського ліцею Пірнівської сільської ради Вишгородського району Київської області;

– Ніна Тригуб, директор Лебедівської гімназії Пірнівської сільської ради Вишгородського району Київської області.

Управління Державної служби якості освіти у Київській області

Continue Reading

Джерело: Вишгород Газета ONLINE