Про надання висновку до Фастівського міськрайонного суду Київської області щодо доцільності призначення гр. Лаговської Н.Л. опікуном над чоловіком ***

image
13 Лютого 2020, 21:00
Поділитися:

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

Від                                                                                                                                                                 № ……..

м. Фастів

 

 

Про надання висновку до Фастівського

міськрайонного суду Київської області

щодо доцільності призначення гр. Лаговської Н.Л.

опікуном над чоловіком ***

 

Розглянувши ухвалу Фастівського міськрайонного суду Київської області від 28.01.2020 року по справі №381/4132/19 за заявою гр. Лаговської Наталії Леонідівни щодо визнання її чоловіка ***   недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна, з метою забезпечення майнових і немайнових прав та інтересів останнього, відповідно до частини 1 статті 60, частини 4, 5 статті 63 Цивільного кодексу України та керуючись підпунктом 4 пункту „б” частини першої статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Фастівської міської ради вирішив:

 

Надати висновок до Фастівського міськрайонного суду Київської області щодо доцільності призначення гр. Лаговської Наталії Леонідівни, **** опікуном над чоловіком ***** який зареєстрований та проживає за адресою: ****.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з гуманітарних питань Давиденко О. П.

 

Міський голова                                                                                М. В. Нетяжук  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До Фастівського міськрайонного

                                                                  суду Київської області

 

В и с н о в о к

органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради щодо доцільності призначення гр. Лаговської Наталії Леонідівни,  *** опікуном над чоловіком гр. ****  р.н., який зареєстрований та проживає за адресою: м***

 

         В провадженні Фастівського міськрайонного суду Київської області перебуває цивільна справа № 381/4132/19 за заявою гр. Лаговської Наталії Леонідівни щодо визнання її чоловіка *** недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення опікуна.

 

Гр. Лаговський Ігор Леонідович, ***, перебуває в шлюбі із заявницею з 16 березня 2002 року. Є особою з інвалідністю І групи, підгрупи «А», довічно, з 21.10.2019 року.

У червні 2019 року тяжко захворів на менінгіт та після тривалого лікування йому був поставлений діагноз – стан після перенесеного рінногенного менінгоенцефаліту, тетраплегія, порушення функцій тазових органів по типу затримки, відсутність ковтання, статики і ходи та спілкування (вегетативний стан).

Через хворобу чоловік фактично знаходиться в комі, ні на що не реагує, не в змозі себе обслуговувати та потребує постійного стороннього догляду.

 

Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи від 15.01.2020 року №193ц/27-ц гр. *** страждає на органічне ураження головного мозку з деменцією, за своїм психічним станом  усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними не може.

Проживає *** разом з родиною (дружиною та двома дітьми) за адресою: ***, згідно акту обстеження матеріально-побутових умов від 12.11.2019 року.

Дружина (заявниця) постійно здійснює догляд за чоловіком, за місцем проживання характеризується лише з позитивної сторони, на обліку в лікаря психіатра та нарколога не перебуває (що підтверджується наданими заявницею довідками).

 

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦКУ  та ст. 241 ЦПКУ суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

 

Відповідно до ч. 4 ст. 63 ЦК України опікун призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна.

 

Відповідно до ч. 5 ст. 63 ЦК України фізичній особі може бути призначено одного або кількох опікунів чи піклувальників.

 

Тому, враховуючи вищевикладене, орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Фастівської міської ради вважає за доцільне  призначення гр. Лаговської Наталії Леонідівни опікуном над  чоловіком ***з метою забезпечення особистих немайнових і майнових прав та інтересів останнього.

 

 

Міський голова                                                                            М. В. Нетяжук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів