Про надання до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення *** опікуном над ***

image
24 Вересня 2024, 19:52
Поділитися:

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 23.09.2024                                             м. Фастів                                   № 515

 

 

 

Про надання до Фастівського

міськрайонного суду Київської області

висновку органу опіки та піклування

виконавчого комітету Фастівської міської ради,

щодо доцільності призначення *** опікуном над ***

Розглянувши заяву *** від 23.08.2024 року, щодо надання висновку органу опіки та піклування про можливість призначення його опікуном над ***, відповідно до частини 1 статті 60, частини 4 статті 63 Цивільного кодексу України, та керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

Надати до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновок органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення *** опікуномнад *** (згідно Додатку).
Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з гуманітарних питань.

 

 

Міський голова                                                               Михайло НЕТЯЖУК

 

 

                                                                               

 

 

 

                                                                                      

                                                                                       Додаток

                                                                                       до рішення виконавчого

                                                                                       комітету Фастівської

                                                                                       міської ради

                                                                                       №_________ від

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування  виконавчого комітету Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення *** (*** р.н.) опікуном над *** (*** р.н.)

 

До органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради надійшла заява *** за № П 12037 від 23.08.2024 року про надання висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення його опікуном над ***.

Опікунською радою при виконавчому комітеті Фастівської міської ради 06.09.2024 року була розглянута заява *** про надання відповідного висновку.

На засіданні опікунської ради було встановлено.

Рішенням Фастівського міськрайонного суду Київської області від 25.06.2024 року по цивільній справі № 381/16/24, яке набрало законної сили 25.07.2024 року, ***, *** р.н., була визнана недієздатною строком на 2 роки та призначено їй опікуна ***, *** р.н..

*** загинув під час відсічі збройної агресії рф, що підтверджується поданою до заяви копією свідоцтва про смерть серія І-ОК № 645497 від 28.07.2024 року, виданого Фастівським відділом ДРАЦС. Він був сином ***.

У зв’язку зі смертю ***, онук ***, ***, *** р.н., звернувся до суду із заявою про заміну опікуна над недієздатною особою.

У Фастівському міськрайонному суді Київської області перебуває цивільна справа № 381/4008/24 за заявою **** про встановлення опіки та піклування.

****, **** р. н., зареєстрований за адресою: вул. ***, буд. ***, кв. ***, м. Фастів, Київська обл., 08500, а згідно з довідкою від 04.09.2024 року № 366, фактично проживає за адресою: вул. ***, буд. ***, м. Фастів, Київська обл., 08500.

За результатами обстеження, проведеного органом опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради 05.09.2024 року за зареєстрованою/фактичною адресою місця проживання бабусі заявника – ***, встановлено, що *** та його бабуся *** проживають разом за даною адресою.

У рішенні Фастівського міськрайонного суду Київської області від 25.06.2024 року по цивільній справі № 381/16/24 встановлено: відповідно до довідки до акта огляду МСЕК № 225518, *** є особою з інвалідністю другої групи з 01.11.2005 року. Також ним встановлено, що згідно з Виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого, виданого КНП ФМР «Фастівська БЛІЛ», вона має діагноз: шизофренія, параноїдна форма, безперервно – проградієнтний тип перебігу, апато – абулічний дефект.

Окрім того, у вищезазначеному рішенні суду зазначено: за своїм психічним станом *** не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, що підтверджується Висновком проведеної судово – психіатричної експертизи № 171-ц від 10.04.2024 року.

*** має бажання здійснювати опіку над бабусею ***. Відповідно до поданої до заяви копії висновку про стан здоров’я від 30.07.2024 року, виданого КНП ФМР «ФМЦПМСД», за станом здоров’я може бути опікуном.

Згідно з копією повного витягу з інформаційно – аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» *** станом на 23.08.2024 року до кримінальної відповідальності не притягався, не погашеної та не знятої судимості не має, у розшуку не перебуває.

Також *** подано до заяви копію довідки про доходи від 31.07.2024 року за період з лютого 2024 року по липень 2024 року включно, яка підтверджує його можливість матеріально забезпечити необхідними умовами проживання ***, а також здійснювати належний догляд за нею.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦК України, суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною, і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Згідно з ч. 4 ст. 63 ЦК України,  опікун призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна.

Тому, враховуючи вищевикладене, з метою захисту особистих немайнових і майнових прав ***, а також для створення їй необхідних побутових умов, здійснення за нею належного догляду, забезпечення їй лікування, зважаючи на те, що інших осіб, які виявили бажання здійснювати опіку над нею, не виявлено, орган опіки та піклування виконавчого  комітету Фастівської міської ради вважає за доцільне призначення  *** (*** р.н.) опікуном над *** (*** р.н.).

 

Керуючий справами (секретар)                                Леся ТХОРЖЕВСЬКА

виконавчого комітету

Фастівської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів