Про гучний скандал у соляній кімнаті

image
29 Січня 2020, 17:20
Поділитися:

Тиждень у Борисполі не вщухає скандал через соляну кімнату, що працює за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 8 а.

Позиція звинувачення. У групах міста в мережі Фейсбук була розміщена інформація бориспільки Анастасії Алексєєвої про те, що відвідування соляної кімнати спричинило хімічний опік рогівки ока у її 7-річного сина та його неповнолітніх друзів, що проходили сеанс галотерапії разом з ним. За її версією, випадок стався через службову недбалість адміністратора — та начебто не вимкнула кварцеву лампу перед сеансом.

Потім з’явилися коментарі інших батьків, стан дітей яких теж погіршився після відвідування соляної кімнати. За словами однієї з жінок, симптоми (почервоніння обличчя, шиї, біль та неможливість відкрити очі тощо) з’явилися після галотерапії. Офтальмолог постраждалим поставив діагноз: променевий опік та призначив лікування.

За словами Анастасії Алексєєвої, адміністрація закладу принесла вибачення та запропонувала відшкодувати вартість лікування дітей у клініці «Добробут», що Києві. Але постраждалі воліють надати справі розголосу, бо вважають, що в такій ситуації можуть опинитися інші пацієнти соляної кімнати.

Позиція захисту. За коментарем «Вісті» звернулися до власниці соляної кімнати — підприємиці Вікторії Щепкіної. За її словами, неправдиві відомості, які розповсюджуються у соцмережах та ніким не перевіряються, завдали удару її діловій репутації та поставили бізнес на межу закриття.

«Версії про невимкнену кварцеву лампу чи невідповідність нашої соляної кімнати санітарним вимогам неправдиві. Ми готові до будь-яких перевірок, бо переконані, що оздоровлення в кімнаті є безпечним. Ліцензована компанія «Соліком», що виконувала роботи з монтажу, не заперечує проти перевірок, бо впевнена в якості робіт і встановленого обладнання», — заявила Щепкіна. Також підприємець повідомила, що сіль завезена з Солотвино, про що компанія має сертифікат, виданий солерудником.

Вікторія Щепкіна говорить, що пам’ятає день та клієнтів, у яких виникли проблеми зі здоров’ям. «Тоді я робила зауваження, бо маленькі діти вели себе активно: кидалися сіллю так, що стояла пелена. Можливо, це і могло стати причиною алергічної реакції, але ніяких опіків бути не могло», — говорить Щепкіна.

Вона каже, що після розміщення звинувачувального посту в соцмережах телефонувала постраждалим, аби довідатися про стан здоров’я та результати обстеження, пропонувала допомогу, але батьки дітей відмовляються від спілкування.

За фактом. Через скандал соляна кімната не працює. Її власниця каже, що записи скасовані відвідувачами та нарікає, що постійні клієнти, які були задоволені і не мали претензій, піддалися негативу. «За півтора роки роботи ми отримували тільки позитивні відгуки», — підкреслює співрозмовниця.

Вікторія побоюється, що у таких підступний спосіб дехто хоче знищити її бізнес, щоб на місця соляної кімнати відкрити власний. Станом на 29 січня звернень чи перевірок від компетентних органів щодо соляної кімнати не було, все залишається на рівні звинувачень та роздмухування скандалу в соцмережах.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама