Про дату випускного і зарахування першокласників

image
16 Травня 2019, 13:17
Поділитися:

Про дату останнього дзвоника, випускного вечора, конкурс «Випускниця-чарівниця» та прийом майбутніх першокласників до міських закладів освіти дізнавалися «Вісті».

Для найстарших

Як розповіла начальник управління освіти та науки Бориспільської міської ради Тетяна Павленко, цього навчального року останній дзвоник для школярів Борисполя пролунає 24 травня; а з випускним 11-класників доведеться почекати до завершення екзаменів.

«Міське свято випускників заплановано на 27 червня. Щорічний конкурс «Випускниця-чарівниця» цьогоріч не відбудеться, таке рішення прийнято колегіально на нараді керівників установ», —  повідомила Павленко. Нагадаємо, минулого року даний конкурс також не був проведений в Борисполі через воєнні дії на сході України. 

Для найменших

Право на першочергове зарахування до 1 класу мають учні, які проживають на території обслуговування закладу, рішення «Про закріплення за закладами загальної середньої освіти м. Борисполя території обслуговування» було прийнято міськрадою у 2018 році. Нагадаємо, інформація про територію обслуговування закладів освіти оприлюднена на сайті управління освіти та науки Бориспільської міської ради з назвами вулиць.

Прийом документів для вступу у 1 клас триває до 31 травня 2019 року.

«Раніше в усіх закладах освіти було проведено збори для батьків майбутніх першокласників, де повідомлялося про процедуру, перелік та терміни подачі документів при вступі до 1 класу», — розповіла Тетяна Павленко. Також вона  уточнила: якщо подати документи після 31 травня, то дитина потрапить на навчання тільки за умови, якщо у закладі будуть вільні місця.

1 червня на сайтах навчальних закладів мають бути оприлюднені накази про зарахування дітей за територією обслуговування.

Проблема із довідками від лікарів

Для зарахування першокласника до школи батькам необхідно надати перелік документів, серед яких  довідка форми № 086-1/о «Довідка про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» та медична довідка №063/о «Карта профілактичних щеплень». Отримати довідки — нелегко.

Нагадаємо, колишню дитячу поліклініку, що була на вул. Гоголя, 2 перенесено на другий поверх Бориспільської центральної лікарні (БЛІЛ). Там вузькі спеціалісти вторинної медичної ланки (хірург, офтальмолог, отоларинголог) оглядають діток та надають лікарський висновок про стан їхнього здоров’я. Отримати довідку форми №086-1/о батькам вдається не з першого візиту, адже черги на прийом збираються зранку. Сюрпризом  є талончик до лікаря. Так, наприклад, до офтальмолога прийом тільки із талоном, отриманим вранці. Батьки обурені, кажуть, що змушені приїздити у Бориспіль із сіл і змоги отримати талончик до лікарня не мають.  До речі, у цій же черзі простоюють не лише майбутні першачки, а й діти, які йдуть до 5-го класу та у садок.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама