Президент Зеленський за поданням РНБО ввів санкції проти російської верхівки

image
13 Червня 2022, 13:39
Поділитися:

13 червня 2022 г. 13:30

Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до президента рф путіна та інших керівників ворожої держави.

Про цеKВ стало відомо з указів №400/2022 та №401/2022 президента Володимира Зеленського, опублікованих на сайті Глави Української держави.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно рішень РНБО, внесені Кабінетом міністрів пропозиції щодо застосування персональних санкцій стосуються президента рф Володимира Путіна, його прес-секретаря Дмитра Пєскова, голови російського уряду Михайла Мішустіна та його заступників, міністра оборони рф Сергія Шойгу, очільників правоохоронних та силових міністерств, чільних представників російського Радбезу та інших високопосадовців.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Проти них безстроково застосовується блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; обмеження торговельних операцій (заборона експортно-імпортних операцій, операцій із переробки), повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань та інше.

Загалом санкції запроваджено проти 35 представників керівництва РФ, а також більш ніж 250 очільників російських вищих шкіл. Санкціями охоплено і юридичні особи – інститути, університети тощо.

Згідно зі згаданими рішеннями РНБО, українське зовнішньополітичне відомство має найближчим часом поінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про застосування цих санкцій та “порушити перед ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів”.

Як інформувалаKВ раніше, 31 травня ц.р. Верховна Рада схвалила пропозиції до РНБО щодо застосування санкцій проти деяких представників Російської православної церкви. Йдеться про патріарха Кирила (Гундяєва) і низки його підлеглих по керівництву РПЦ та однодумців з числа елітного російського духовенства.

Читайте: Рада пропонує РНБО накласти санкції на російського патріарха

Фото: “Главком”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона