Президент Зеленський підписав закон, який розширює підстави для демобілізації

image
19 Липня 2023, 12:56
Поділитися:

19 липня 2023 г. 12:45

Президент Володимир Зеленський (на фото) підписав закон, який доповнює перелік підстав для звільнення військовослужбовців з військової служби. За законом, зі служби можуть бути звільнені військові, чиї родичі загинули чи пропали безвісти.

Про це KВ стало відомо з картки законопроекту №8009 “Про внесення змін до статті 26 закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається в картці законопроекту, президент Володимир Зеленський підписав законопроект №8009 18 липня 2023 року. Законопроект було прийнято 3 травня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Законопроект доповнює перелік підстав для звільнення військовослужбовців з військової служби. Так, за документом, військовослужбовця може бути звільнений зі служби, якщо “їхні близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав законопроект, який дозволяє військовослужбовцям з числа сержантського та старшинського складу без спеціалізованої вищої освіти отримувати молодші офіцерські звання. Такі особи повинні мати бойовий досвід не менше як півроку.

Читайте: Зеленський підписав закон, який дозволяє призначати на офіцерські посади сержантів і старшин без вищої освіти

Фото: Українські новини

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона