Президент Володимир Зеленський закликав ООН віключити росію зі складу Радбезу

image
19 Вересня 2023, 13:27
Поділитися:

19 вересня 2023 г. 13:24

Вчора, 18 вересня, Президент України Володимир Зеленський прибув до США для участі в заходах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН) в Нью-Йорку 17–21. Перед виступом на Генасамблеї, Зеленський закликав виключити росію з Ради безпеки ООН.

Про це KВ стало відомо з матеріалу німецького видання Tagesschau.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як пише видання, Президент Володимир Зеленський перед виступом на Генасамблеї ООН закликав виключити росію з Ради безпеки ООН. Видання зазначає, що Зеленський розкритикував ООН за те, що росія продовжує бути при владі, незважаючи на загарбницьку війну проти України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У міжнародному співтоваристві “все ще є – це соромно, але все ж – місце для російських терористів” Росія є постійним членом цього органу і має право вето”, – сказав Зеленський.

Повідомляється, що сьогодні також очікується виступ міністра закордонних справ росії сергія лаврова. На запитання, чи буде він тоді залишатися в залі і слухати, Зеленський сказав: “Я не знаю, як це буде, я дійсно не знаю”.

Видання додає, що Зеленський сьогодні вперше з моменту нападу росії на Україну особисто з’явиться на Генасамблеї ООН

На початку загальних дебатів також виступлять президент США Джо Байден, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, а також федеральний канцлер Олаф Шольц.

Додамо, що вчора Президент Володимир Зеленський прибув до США. У Нью-Йорку Зеленський відвідав клініку Staten Island University Hospital, де проходять лікування та реабілітацію поранені українські військовослужбовці. Президент нагородив захисників орденами “За мужність” III ступеня.

Зеленський також додав, що у Вашингтоні заплановані переговори з Президентом США, з лідерами палат і партій Конгресу, з військовим керівництвом, зустріч з американським бізнесом, журналістами, громадою.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України вважає, що російська федерація повинна пройти всі необхідні процедури щодо членства в Організації Об’єднаних націй (ООН) та її Раді Безпеки. Українське зовнішньополітичне відомство звернуло увагу міжнародної спільноти на тому, що після розпаду СРСР рф незаконно посіла в ООН місце країни, що 1991 року припинила своє існування.

Читайте: МЗС України заявило про нелегітимність перебування росії в ООН

Фото: Tagesschau

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона