Президент Володимир Зеленський відповів на погрози росіян обстрілювати Київ, – ВІДЕО

image
15 Квітня 2022, 18:31
Поділитися:

Український президент Володимир Зеленський прокоментував погрози, які лунали від російського Міністерства оборони про можливі обстріли Києва. Зеленський запевнив, що ставиться до цього серйозно, адже росія загрожує життю громадян.

Про це він сказав в інтерв’ю ВВС.

Президент зазначив, що до загроз українська влада ставиться серйозно, проте не бояться їх. Крім того, війська Росії від початку війни намагалися обстрілювати Київ та інші великі міста, тому зараз такі загрози нічого не варті.

Також глава держави запевнив, що в Україні не бояться жодної з загроз Росії і готові на них відповідати. За його словами, росія багато разів окупували наші території, починаючи з 2014 року. Вони окупували Крим, і скрізь вони кажуть, що це їхня територія.

І ще вони кажуть, що якщо щось буде проти нашої території, наприклад Криму, то ми відповідатимемо ракетними ударами. І маю дуже багато запитань. Коли почалися ракетні удари з Білорусі російських військ 24 лютого, що це було? Що вони захищали?.. Мені здається, що вони часто плутаються у своїх свідченнях, – додав президент.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу, щоб бути в курсі всіх подій Києва, області та України.

Також Зеленський нагадав про вибухи в окупованому Донецьку, які там влаштовувала росія, звинувачуючи Україну.

Зеленський також зазначив, що Україна не має доступу до деяких міст на півдні України: Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, весь блок у напрямку Запоріжжя, Маріуполя, тобто там, де окуповані міста. І там лунають вибухи, і людям, які там знаходяться, рашисти розповідають фейкову інформацію, намагаючись усе виставити так, що ЗСУ є для них загрозою, а не навпаки. Росія, за його словами, постійно влаштовує інформаційні провокації. Зокрема, її солдати збирають мешканців окупованих міст і говорять їм про «українські обстріли».

Ми також писали про те, що у п’ятницю, 15 квітня, до Києва приїхала мер Парижа Анн Ідальго. Таким чином вона вирішила підтримати столицю та киян у цей важкий час.

Окрім цього, ми повідомляли, що незважаючи на те, що влада закликає містян не поспішати з поверненням до рідних домівок, люди щодня їдуть до Києва. Про це повідомив мер Віталій Кличко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua