Президент України зустрівся з президентом Франції в Парижі

image
15 Травня 2023, 09:47
Поділитися:

15 травня 2023 г. 09:46

У Парижі відбулася зустріч Президента України Володимира Зеленського з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Під час зустрічі лідери виступили зі спільною заявою стосовно російсько-української війни.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що “пріоритетну увагу під час зустрічі було приділено питанням надання Францією військової допомоги Україні, зокрема першочерговим потребам нашої країни для зміцнення своєї обороноздатності, захисту українського неба”.

Також було обговорено практичну взаємодію з Францією для посилення потенціалу сил оборони України, необхідного для ефективного контрнаступу й звільнення окупованих територій.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Під час зустрічі було також окремо обговорено питання підтримки Францією європейської та євроатлантичної інтеграції України: “Володимир Зеленський подякував французькому лідеру за послідовну підтримку України на шляху до членства в ЄС і висловив сподівання на ухвалення рішення про початок у 2023 році переговорів про вступ України до Євросоюзу”.

“Ми очікуємо від Альянсу конкретних рішень щодо чіткого алгоритму руху України до членства в НАТО та щодо гарантування безпеки нашої країни на період до набуття членства”, – зазначив Президент України.

Читайте: Франція передасть Україні легкі танки і бронетранспортери

Під час зустрічі в Парижі 14 травня 2023 року президенти України та Французької Республіки виступили зі спільною заявою – лідери вкотре заявили про “своє однозначне засудження тривалої військової агресії Росії проти України”: “Росія повинна негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

“Франція залишається непохитною у своїй відданості незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Франція високо оцінює рішучість і мужність українського народу та Збройних Сил і визнає їхній значний внесок у безпеку Європейського континенту та за його межами. Франція продовжуватиме надавати політичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно, – індивідуально та через міжнародну співпрацю в межах Європейського Союзу, НАТО, ООН та в інших форматах. Захищаючи безпеку Європейського континенту, Франція, Україна й інші партнери також захищають ґрунтований на правилах міжнародний порядок”, – сказано в заяві.

Також сказано, що найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC.

Читайте: Минулої доби окупанти завдали ракетних ударів по мірних містах Харків, Костянтинівка та селищу Золочів, – Генштаб ЗСУ

Фото: пресслужба Президента України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона