Презентовано актуальні вакансії

image
14 Лютого 2019, 14:57
Поділитися:

13 лютого Фастівською міськрайонною філією Київського обласного   центру зайнятості  організовано   та проведено «День відкритих дверей»,  який відвідали зайняте, незайняте населення та  учні 10-Б класу  КЗ КОР «Фастівський ліцей-інтернат».

Відвідувачам  надали інформацію про спектр соціальних послуг державної служби зайнятості, різноманітний світ професій та можливість проходження професійної підготовки за направленням служби зайнятості.

Фахівець з профорієнтації Наталія Весела ознайомила учнів з діяльністю відділів філії, напрямами роботи та послугами для клієнтів. Учням наголошено, що перед вибором власного майбутнього потрібно детально ознайомитися зі світом професій, вивчити і оцінити власні вміння та навички і лише тоді робити рішучий крок до самопізнання та обрання сфери професійної діяльності. Опрацювали формулу вибору професії «Хочу. Можу. Треба». Презентовано сайт Державної служби зайнятості, а саме платформу з профорієнтації.

Представлено можливість безкоштовного навчання англійській мові (онлайн) на сайті «Lingva. Skills» та ознайомлено з українським громадським проектом масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus», який стане у пригоді всім, хто прагне закріпити набуті знання шкільної програми та підготуватись до ДПА. Молодь з цікавістю розглянула папки з описами професій, барометр професій  та паспорти підприємств. Тамір Харченко вивчав папку з описом професії «Архітектор» і сказав, що на даний час остаточного рішення ще не прийняв.

Ліцеїстам представлено ресурс  «Моя професія:консультаційна мережа», яка надає можливість проходження профорієнтаційного тестування у дистанційному режимі.

Кілька учнів пройшли тестування. За результатами опитувальника професійної спрямованості Е.Клімова учениця 10-Б класу Софія Деркач ще раз підтвердила свій намір опанувати професію стоматолога і налаштована досягнути своєї мети.

В рамках заходу для осіб, які перебувають на обліку в службі проведено міні-ярмарок вакансій, на якому презентовано актуальні вакансії ПАТ «Факел», а саме: бухгалтер, контролер верстатних і слюсарних робіт, слюсар з механоскладальних робіт, розмітник, машиніст крана, електрогазозварник,  стропальник, маляр, вимоги до претендентів, особливості та характер роботи. 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua