Представники світових організацій з охорони спадщини відвідали Київщину

image
14 Липня 2022, 11:35
Поділитися:

14 липня 2022 г. 11:34

Зруйновані росіянами міста Київської та Чернігівської області відвідали представники світових організацій з охорони спадщини. Україна отримає від них консультативну та фінансову допомогу для збереження культурних об’єктів.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні на порталі Міністерства культури на інформаційної політики України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Українські міста відвідали зокрема представники Міжнародної ради пам‘яток та визначних місць (ICOMOS) та Міжнародного центру з дослідження збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM). Повідомляється, що Україна може отримати консультативну допомогу з документування руйнувань, методики збереження та реставрації об’єктів, та навіть певну фінансову й організаційну допомогу.

“Культурна спадщина є невідновлювальним ресурсом, її знищення – це знищення пам’яті людства. Реставрація, консерваційні роботи – тривалі й коштовні процеси. Тому ми дуже раді всебічній підтримці профільних міжнародних організацій. Зараз формуємо спільну з міжнародними партнерами стратегію захисту, збереження та відновлення об’єктів культурної спадщини”,– наголосила заступниця міністра культури та інформаційної політики України Катерина Чуєва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Візит представників профільних організацій, який триватиме тиждень, підготували за участі Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності та Штабу порятунку спадщини, а також Міністерства культури та інформаційної політики України.

Нагадаємо, що пошкоджені об’єкти культурної спадщини обстежують за допомогою 3D-сканерів для подальшої розробки плану реставрації.

Читайте: Пошкоджені рашистами об’єкти культурної спадщини в Україні документують за допомогою 3D-сканерів

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона