Представники малого та середнього бізнесу Київщини у січні забезпечили більше 253 млн грн єдиного податку

image
13 Лютого 2020, 13:30
Поділитися:

Як повідомляють в ГУ ДПС у Київській області, у січні малий та середній бізнес пристоличного регіону сплатив до місцевих бюджетів 253,4 млн грн єдиного податку. Цей показник на 28,3 млн грн більше за суму, сплачену у відповідному періоді минулого року. Загалом за перший місяць поточного року підприємці-спрощенці забезпечили 21% дохідної частини місцевих бюджетів із загальної суми податкових надходжень.

У відомстві зазначають, що у контексті категорій платників левову частку з загальної суми єдиного податку сплатили фізичні особи-підприємці: 191 млн грн з динамікою приросту у 18%. Порівняно з січнем 2019 року, додатково бюджети територіальних громад отримали 28,4 млн грн. Юридичні особи (ІІІ група) забезпечили надходження у розмірі 20,7 млн грн, сплативши на 0,7 млн грн більше, аніж у січні попереднього року. У свою чергу, сільгоспвиробники-єдинники перерахували до місцевих бюджетів майже 42 мільйони гривень.

Найбільші суми єдиного податку сплатили підприємці, чия діяльність зосереджена у Білоцерківському районі – 51,4 млн грн, Києво-Святошинському та Бориспільському – 43,8 та 35,6 млн грн відповідно.

Як зазначають в Головному управлінні, наразі на Київщині спостерігається позитивна динаміка у кількості суб’єктів господарювання, які сплачують єдиний податок. Якщо у січні 2019 року їхня кількість складала 71 923 СГ, то станом на 1 лютого спостерігається приріст у 5 тисяч представників малого та середнього підприємництва. Станом на 1 лютого 2020 року на Київщині зареєстровано  76 071 суб’єкт господарювання, які обрали для свого бізнесу спрощену систему оподаткування.

Крім цього, поступово зростає кількість спрощенців, які подають відповідну звітність в електронному вигляді. У січні 2020 року – це 58% платників, у той час, коли за  аналогічний період 2019 року онлайн було подано  50% декларацій платника єдиного податку.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація