Представники Київщини – призери чемпіонату світу з параплавання

image
9 Серпня 2023, 16:50
Поділитися:

Спортсмени з Київської області, які взяли участь у чемпіонаті світу з параплавання у складі збірної України, здобули золото і два срібла. Про це повідомили в Управлінні молоді та спорту Київської ОВА.

Вихованці Київського регіонального центру «Інваспорт» посіли призові місця у різних видах плавання. Заслужений майстер спорту України Олексій Федина здобув перемогу у змішаній естафеті з комплексного плавання 4х100 м у складі команди: Олексій Федина – Катерина Ткачук – Олексій Вірченко – Анна Стеценко, а також встановив перший рекорд світу – 4:25.78 хвилини. Крім того, плавець виборов срібло у плаванні брасом на 100 м.

Ще один плавець із Київщини, майстер спорту України Ілля Яременко посів 2-ге місце у плаванні вільним стилем на дистанції в 50 м.

До складу національної збірної України увійшли 42 спортсмени та спортсменки. Вони виграли 55 нагород: 20 золотих, 13 срібних та 22 бронзових медалей, у підсумку посівши 2-ге загальнокомандне місце. Крім того, вони встановили 8 світових рекордів та 2 рекорди Європи й отримали 17 ліцензій на ХVІІ літні Паралімпійські ігри 2024 року, які відбудуться в Парижі. Також 18 українських параспортсменів увійшли до списку мультимедалістів.

Чемпіонат світу з параплавання провели з 31 липня по 6 серпня в місті Манчестер у Великобританії. Загалом у змаганнях взяли участь 538 плавців і плавчинь із 67 країн світу.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація