представники Канади після візиту до Ірпеня – Містоінформ

image
30 Серпня 2023, 13:29
Поділитися:

Ірпінь відвідали двоє депутатів канадського парламенту Джеймс Безан та Пет Келлі. Вони приїхали, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії та розповісти про них у своїй країні. Натомість були вражені темпами відбудови міста. Про це інформує Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Із найвідомішими пам’ятками війни в місті канадців познайомив керуючий справами виконкому ІМР Дмитро Негреша. Зокрема, вони побували біля «Ірпінських Липок» та Романівського мосту.

Варто зазначити, що один із представників канадського парламенту Джеймс Безан має українське коріння та пишається цим. Він постійно закликає уряд Канади збільшити поставки зброї в Україну. Джеймс Безан одним із перших канадців отримав заборону на в’їзд до рф.

«Я очікував побачити більше руйнувань і менше відновлення. Я вражений тим, як швидко все відновлюється після російської агресії. Для нас великий шок наскільки це близько до Києва. І ми відчуваємо нашу відповідальність у тому, щоб бути тут, бути більш проінформованими та говорити про це колегам та канадцям. Розповідати про тяжку роботу, яку тут потрібно ще зробити, щоб виграти цю війну та відновити країну», — зазначив Джеймс Безан наприкінці свого візиту.

Нагадаємо, минулого тижня до Ірпеня завітав Посол Азербайджану в Україні Сеймур Мардалієв та генеральний директор «SOCAR Energy Ukraine» Ельчин Мамедов. Разом вони перевірили роботи з утеплення Ірпінського ліцею «Лінгвіст», які фінансує державна компанія Азербайджану «SOCAR Energy Ukraine».

Джерело: Містоінформ