Представники Броварів на 70-річчі Ради Європи у Страсбурзі

image
9 Липня 2019, 18:07
Поділитися:

З нагоди 70-річчя Ради Європи, за підтримки міста Страсбурга, Міністерства національної освіти і молоді Франції та Європейського молодіжного форуму з 8 по 11 липня 2019 року в Страсбурзі відбувається “Enter! Youth Week: Our Rights, Our Lives (Enter! Молодіжний тиждень: наші права, наше життя)». Про це повідомляється на сторінці Броварської міської ради у соцмережі.

 
Місто Бровари у Стразбурзі представляють Аліна Ярмоленко, начальник відділу сім’ї та молоді Броварської міської ради та Інна Новошицька, голова Ради дітей та учнівської молоді міста Бровари. 
Цілі Молодіжного тижня:

розгляд реалізації рекомендацій проекту «Enter!», внесків молодих людей та молодіжних працівників, на основі їх життєвих реалій та очікувань, щодо доступу до соціальних прав;
обговорити та висвітлити роль молодіжної роботи та місцевої молодіжної політики у сприянні доступу молоді до соціальних прав;
відсвяткувати 70-річчя Ради Європи, висвітлюючи внесок молоді в боротьбі за права людини та демократію, в рамках пріоритетів французького головування у Раді Європи;
розробити пропозиції Ради Європи, національних та місцевих органів влади щодо короткострокових і довгострокових заходів для просування доступу молоді до соціальних прав;
забезпечити досвід міжкультурного навчання на основі творчості та взаємодії з молоддю у місті Страсбург.

 

Загалом Молодіжний тиждень об’єднує 250 молодих людей з 50 країн світу, а також представників місцевих та регіональних органів влади, молодіжних організацій. 
«Право на гідне житло та якісну освіту, належну медичну допомогу, соціальне забезпечення та працевлаштування – все це важливі аспекти соціального захисту молоді», – сказала Габріелла Баттайні-Драгоні, заступник Генерального секретаря Ради Європи під час відкриття заходу. 


“Молодь – це наше майбутнє, але, насамперед, це наше сьогодення. Долаючи кордони молоді люди повинні зайняти своє місце у міжнародній співпраці, запровадженій Радою Європи. Мета сьогоднішньої зустрічі надати молоді право говорити про свої проблеми, вислухати та спільно шукати рішення», – наголосила у своєму виступі Габріель Аттал, державний секретар Міністерства національної освіти і молоді Франції. 
У церемонії відкриття також взяли участь заступник міського голови Страсбурга Навель Рафік-Елмріні, голова Об’єднаної ради з питань молоді Аня Олін Папе, а також молоді активісти. 
Результати роботи молоді будуть представлені на пленарному засіданні 11 липня у Палаці Європи.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed