Представники Білоцерківської громади взяли участь у навчальному візиті з питань протидії домашньому насильству

image
17 Серпня 2021, 10:26
Поділитися:

Головна  /  Представники Білоцерківської громади взяли участь у навчальному візиті з питань протидії домашньому насильству

|  17. 08. 2021

12-13 серпня у Одесі відбувся навчально ознайомчий візит у рамках програми «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.

Білоцерківську міську територіальну громаду на цьому заході представляла заступник міського голови, координатор з питань запобігання та протидії домашньому насильству у місті Біла Церква Катерина Возненко.

Учасники мали змогу ознайомитись з організацією роботи спеціалізованих служб та підготовки експертів на прикладі мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства, алгоритмом роботи з постраждалими, обговорити проблеми та  обмінятись досвідом розбудови системи запобігання та протидії насильству у різних містах України..

У ході візиту, також відвідали Одеський міський денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі,  Одеський міський притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та «Кімнату, дружню до опитування дитини» на базі дитячої міської поліклініки № 3 Одеської міської ради.   

Підсумовуючи обговорення, учасники візиту дійшли закономірного висновку, що ефективна співпраця між суб’єктами взаємодії, відповідальними за запобігання та протидію домашньому насильству– неодмінна та обов’язкова, оскільки явище насилля загрожує психологічному, моральному та економічному здоров’ю людей.

Довідка. З травня 2020 року UNFPA розпочав нову програму з запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, ключовим напрямком якої, є посилення спроможності та ролі громад і міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим особам, розвитку мережі якісних спеціалізованих послуг, покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на місцевому рівні, а також активізації та залучення мешканців громад до попередження та раннього виявлення таких випадків у громадах.

У рамках співпраці з громадами та містами UNFPA планує надати технічну підтримку визначеним містам і громадам для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, що, зокрема, включає проведення навчальних заходів і візитів в міста України з метою вивчення досвіду створення та забезпечення сталого функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт