Правила паркування транспортних засобів у Броварській громаді: коли запрацюють? | Трибуна

Правила паркування транспортних засобів у Броварській громаді: коли запрацюють? | Трибуна
25 Вересня 2024, 20:43
Поділитися:

Задля врегулювання паркування транспортних засобів, збільшення пропускної здатності вулично-дорожньої мережі, врегулювання діяльності паркувальних майданчиків і збільшення безпеки дорожнього руху, управління інспекції та контролю міськради розробило проєкт регуляторного акту «Про затвердження правил паркування транспортних засобів на території Броварської МТГ», який винесли на розгляд «регламентної» комісії.

«Для того, щоб звернутись до Державної регуляторної служби України, потрібен експертний висновок комісії. Саме тому сьогодні і звернулись  до депутатів», – повідомив на засіданні «регламентної»  комісії начальник управління інспекції та контролю Богдан Мельниченко.

Члени комісії одноголосно підтримали проєкт рішення, тож тепер управління звернеться з повним пакетом документів до Державної регуляторної служби України, яка розглядатиме рішення протягом місяця. Після отримання від них відповідної документації, Правила паркування винесуть на сесію на розгляд депутатів Броварської міськради вже в наступному місяці.

Як це рішення впливає на врегулювання питання паркування автомототранспорту в громаді і що вже зроблено на даний момент – журналістам «Трибуни» розповів Богдан Мельниченко

▪️Що вже зроблено на шляху до впорядкування питання з паркуванням в місті?

– У червні сесія міськради визначила ставки транспортного збору. Виконком визначив місця для паркувальних майданчиків, а далі депутати надали згоду на розроблення проєктів землеустрою визначених земельних ділянок. Відтак уже визначено близько 80 місць розташування пакувальних майданчиків.

▪️Який ступінь готовності майданчиків зараз?

– Деякі з них уже готові, на деяких потрібно нанести розмітку. Окремі вимагають дооблаштування і зміни покриття.

▪️Що зміниться після ухвалення «Правил паркування»?

– На багатьох вулицях існує справжня проблема ускладеного руху, оскільки автомобілі паркують хаотично. Коли нанесеться розмітка, водії більш усвідомлено відноситимуться до правил паркування. Наприклад, не лишатимуть машини «ялинкою», а паркуватимуться паралельно тротуарам. У місцях великого скупчення автомобілів, наприклад, біля лікарні, розглядається можливість облаштування нових або збільшення уже існуючих майданчиків.

▪️Послуги паркувальних майданчиків будуть платні (це передбачено у проєкті «Правил паркування», – ред.)?

– Питання оплати за паркування зараз взагалі не обговорюється. Насправді, облаштуванням майданчиків займається КП «Бровари-Благоустрій», але, наскільки мені відомо, ні в цьому, ні в наступному році вони платними не будуть.

▪️Чи достатньо запланованих майданчиків, аби вирішити проблему з паркуванням у Броварах?

– Під час будівництва нових будинків розраховується і облаштування певної кількості паркувальних місць. Для цього є визначена формула, і в примітках є такий термін як «рівень автомобілізації населення». До кого ми не звертались – ніхто не може нам назвати рівень автомобілізації населення Броварів. Не секрет, що у сім’ї наразі може бути і по 2-3 автомобілі, але проєктанти занижують цей показник або ж взагалі показують його мінімальним. Наразі автотранспортні засоби не прив’язані до місця їх реєстрації, тому чітку статистику по кількості авто в громаді ніхто надати не може. Зараз основна мета – затвердити «Правила паркування» і дооблаштувати заплановані майданчики, а там час покаже.

Зауважимо, що проєкт регуляторного акту, аналіз його регуляторного впливу та м-тест, розміщено на офіційному веб-порталі Броварської міської ради (розділ «Регуляторна політика»).

Зауваження та пропозиції до проєкту регуляторного акта приймаються від юридичних та фізичних осіб, їх об’єднань до 05.10.2024 року шляхом письмових звернень до управління інспекції та контролю Броварської міськради.

Поштова адреса розробника проєкту регуляторного акта: вул. Героїв України, 15, м. Бровари Броварського району Київської області, 07400, управління інспекції та контролю Броварської міської ради;

тел.: (04594)72219;

e-mail: [email protected].

Читайте також:

Платних офіційних паркомісць у Броварах побільшає. Де, скільки та яка плата

Плюс 4 ділянки: у Броварах побільшає офіційних паркомісць

Капремонти під час війни: міст у Броварах на Онікієнка здорожчав із 80 млн грн до понад 154-ох

Електросамокати: які правила дорожнього руху діють та які штрафи передбачено

Джерело: Трибуна – Бровари