Правоохоронці затримали киянина, який вирощував та збував канабіс у столиці (фото; відео)

image
28 Серпня 2023, 14:06
Поділитися:

28 серпня 2023 г. 14:03

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю столичного главку спільно з оперативниками Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури затримали 26-річного киянина, який вирощував та збував канабіс у столиці. За цінами “чорного” ринку вартість вилучених наркотичних речовин складає понад 400 тис. гривень. Наступні десять років наркоділок може провести за гратами.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють в поліції, мешканець столиці налагодив вирощування та виготовлення канабісу в орендованій квартирі, який в подальшому він збував за готівку під час особистих зустрічей з клієнтами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП у м. Києві Олександра Дибова, правоохоронці затримали “бізнесмена-агронома” у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

“За результатами відпрацювання, в оселі ми виявили та вилучили близько 1 кілограму канабісу, засоби для зважування та фасування, обладнання для вирощування, спеціальні бокси для зберігання, витяжка, горщики з грунтом та залишками рослин, мінеральні добрива. Крім того, ми встановили, що 26-річний чоловік з метою заробітків за місцем мешкання встановив обладнання для посіву та вирощування коноплі. За цінами “чорного” ринку вартість вилучених наркотичних речовин складає понад 400 тис. гривень”, – зазначив Дибов.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації події після результатів усіх експертиз.

“Наразі слідчі за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за збут наркотиків. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років. Досудове розслідування триває”, – додав Дибов.

Нагадаємо, масштабну схему виготовлення та збуту наркотиків викрили поліцейські спільно з працівниками Офісу Генерального прокурора на Київщині. Завдяки злагодженим діям правоохоронцям вдалось завадити потраплянню на “чорний” ринок готових наркотиків на майже 5 мільйонів гривень.

Читайте: Нацполіція заблокувала діяльність наркосиндикату з багатомільйонними оборудками на Київщині

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона