Правоохоронці викрили жительку Ірпеня в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах

Правоохоронці викрили жительку Ірпеня в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах
23 Вересня 2024, 17:23
Поділитися:

Правоохоронці викрили жительку Ірпеня в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомили в Бюро економічної безпеки України. 

«Встановлено, що жінка зареєструвала суб’єкт господарської діяльності – товариство з обмеженою відповідальністю. Основним видом діяльності компанії є оптова торгiвля товарами господарського призначення. У першій половині 2023 року компанія ввезла на митну територію України товар на загальну суму понад 132 млн грн.Імпорт одягу, взуття, пряжи та фурнітури, скатертин, покривал тощо здійснювався від низки компаній- нерезидентів з Туреччини. Надалі товар зберігали у складських приміщеннях у м. Київ та м. Львів. А згодом продали фізичним та юридичним особам за готівку на суму майже 74 млн грн без документального оформлення та відображення у фінансових та бухгалтерських документах. Це дало змогу компанії занизити податкові зобов’язання з податку на додану вартість та в результаті призвело до ухилення від сплати майже 15 млн грн податків», — розповіли у БЕБ. 

Під час огляду складських приміщень детективи встановили, що залишки товарів на складах були відсутні. Судово-економічна експертиза підтвердила збитки заподіяні товариством. 

Мешканці Ірпеня повідомлено про підозру.

Джерело: Містоінформ