Правоохоронці у Києві викрили подружжя підприємців, яке виготовило для військових непридатні боєприпаси, – ФОТО

image
15 Серпня 2023, 13:42
Поділитися:

Подружжя підприємців із Києва отримало підозру через шахрайство в особливо великих розмірах. Ними було виготовлено боєприпаси для військових, які непридатні для використання.

Про це повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора.

Хочете дізнаватися ще більше новин Києва, столичного регіону та України? Скоріше долучайтесь та читайте новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

За даними слідства, одне з комерційних підприємств, яке було субпідрядником у виконанні державного оборонного замовлення на виготовлення артилерійських снарядів, одержало від Міноборони попередню оплату в сумі понад 2,8 мільйонів гривень. За одержані кошти підприємство закупило в іншого субпідрядника порох, який не відповідав вимогам технічних умов, – йдеться у повідомленні.

У столиці подружжя підприємців виготовляли неякісні боєприпаси для військових, Офіс генпрокурора

У столиці подружжя підприємців виготовляли неякісні боєприпаси для військових, Офіс генпрокурора

Через це Міноборони отримало непридатні боєприпаси, тож партію не допустили до застосування у Збройних силах України. Слідство розглядає можливу причетність окремих службових осіб Міністерства оборони України до вчинення цього кримінального правопорушення. Наразі триває досудове розслідування.

Також ми повідомляли раніше про те, що у Києві повідомили про підозру директору швейної фабрики, який поставляв неякісний формений одяг українським захисникам.

Крім того, писали, що Київська міська прокуратура в судовому порядку вимагає стягнення з комерційної установи майже 21 млн грн штрафних санкцій за постачання неякісних автомобілів швидкої допомоги неналежної якості за бюджетні кошти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua