Правоохоронці ліквідували схему виробництва і продажу пального, до якої причетний кум Медведчука

Правоохоронці ліквідували схему виробництва і продажу пального, до якої причетний кум Медведчука
26 Жовтня 2023, 14:02
Поділитися:

26 жовтня 2023 г. 13:50

Служба безпеки України (СБУ) спільно з Бюро економічної безпеки (БЕБ) ліквідувала масштабну схему незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. Встановлено, що до організації оборудки причетний депутат облради, який є давнім соратником і кумом Медведчука та протягом тривалого часу очолював обласний осередок забороненої партії ОПЗЖ. Напередодні повномасштабного вторгнення рф фігурант “переписав” НПЗ на підконтрольну йому компанію у Києві.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, також причетний до організації оборудки депутат облради у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У спецслужбі встановили, що директор компанії налагодив нелегальний продаж дизпалива сумнівної якості з виробничих потужностей підконтрольного йому нафтопереробного заводу у місті Мукачево.

У подальшому учасники схеми закуповували нафту в українських постачальників сировини та переробляли її на власному заводі. Потім готову продукцію реалізовували мережам АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без дозвільних документів і сплати податків.

Зазначається, що організатори оборудки вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації. Під час обшуків на підпільному НПЗ виявлено понад 600 тонн палива та обладнання для його виробництва на загальну суму майже 150 млн гривень.

Крім того, у результаті слідчих дій в офісах фігурантів знайдено:

комп’ютери, мобільні телефони, документи і чорнові записи із доказами незаконної діяльності;

печатки фірм, задіяних у злочинній схемі;

готівку в різній валюті на загальну суму 3,3 млн у гривневому еквіваленті.

Триває слідство у межах кримінального провадження, розпочатого за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) та ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), для встановлення всіх учасників злочину та притягнення їх до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 5 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ тюремні строки отримали чотири поплічники екснардепа Медведчука, які готували насильницьке захоплення влади в Україні. Агенти кремля планували захопити владу через громадські організації у Києві та інших регіонах після початку повномасштабного вторгнення росії.

Читайте: Спільнику Медведчука та ведучому його каналів повідомлено про підозру за виправдовування агресії рф

Фото: СБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона