Права вибору не буде: Віктор Ляшко закликав не чекати на вакцину Pfizer. ВІДЕО | Трибуна

image
16 Березня 2021, 09:05
Поділитися:

Українцям не варто відмовлятися від вакцинації, сподіваючись на майбутню доставку вакцини Pfizer. Права вибору препарату перед вакцинацією не буде. Про це в інтерв’ю НВ заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Чекати нічого не потрібно, оскільки права вибору немає. Це загальносвітова практика», – заявив Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання журналістки щодо очікувань людей на вакцину Pfizer.

З його слів, коли ту чи іншу вакцину доставлять в Україну, управлінці та експерти визначать, як використати препарат максимально ефективно.

Він також нагадав про специфіку вакцини Pfizer, яка має температуру зберігання -70° С. «Після того, як препарат виходить за межі цієї температури, він має бути використаний упродовж п’яти днів», – звернув увагу Віктор Ляшко.

Як зауважив головний санлікар, найраціональніше використання – це робота мобільних бригад або спеціальних вакцинальних центрів. Вони можуть щепити організовані колективи.

В Україну в основному постачатимуть вакцини з  оптимальнішими температурами зберігання – від +2° С до +8° С: AstraZeneca, Novavax, Sinovac.

Фото – Mind.UA

Читайте також

Наслідки вакцинації CoviShield’ом у Броварах: свідчення медпацієнтів

ВООЗ схвалила однодозну вакцину від Johnson & Johnson для екстреного застосування

Україна четверта в Європі за кількістю нових випадків COVID-19

У Броварах значно зросла кількість хворих на Covid-19 – керівники медустанов міста

Однієї дози вакцин Pfizer і Moderna недостатньо для захисту від COVID-19 – учені з США

Джерело: Трибуна – Бровари