Працівницю столичного ЦНАПу судитимуть за виправдовування та підтримку дії окупантів

image
19 Грудня 2022, 12:37
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 12:27

Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно українки за фактами поширення матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України, розпалювання національної ворожнечі, виправдовування російської військової агресії проти України, глорифікаціЇ її учасників, а також поширення комуністичної символіки.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Згідно з матеріалами слідства, обвинувачена, працюючи у одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва та будучи державним службовцем, створила та адмініструвала у соціальній мережі акаунт, на сторінці якого публікувала матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України. Також вона розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали та дописи із закликами до окупації України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що у ході санкціонованих обшуків за місцем проживання обвинуваченої правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також комуністичну символіку, георгіївські стрічки та значну суму особистих збережень у російських рублях.

Жінка перебуває під вартою та її відсторонено від виконання службових обов’язків. Санкції статей передбачають до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру за антиукраїнську діяльність доньці ексміністра оборони України часів Януковича. Встановлено, що вона є власницею підприємств, які постачала товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу рф.

Читайте: Правоохоронці повідомили про підозру у співпраці з рф дочці колишнього міністра оборони

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона