Працівники відділу фактичних перевірок ГУ ДПС у Київській області цими вихідними відвідали ТЦ «Буча пасаж», що у м. Буча – Сайт Міської Ради міста Фастів

image
21 Січня 2022, 13:09
Поділитися:

Працівники  відділу фактичних перевірок ГУ ДПС у Київській області  цими вихідними відвідали ТЦ «Буча пасаж», що у м. Буча.

Під час відвідин поінформували СГ – ФОП- платників єдиного податку  про те, що  з 01 січня 2022 року  можуть не застосовувати  РРО/ПРРО лише ФОП – платники ЄП І групи, а всі інші ФОП – платники ЄП  ІІ-ІУ груп, незалежно від сфери здійснення діяльності  та розміру доходів мають використовувати РРО або ПРРО при продажу товарів, робіт/послуг у разі  здійснення  розрахункових операцій (розрахунки готівкою чи банківською картою).

Розповідали також про обов’язок ведення обліку товарних запасів для  ФОП загальної системи оподаткування та ФОП – ПЄП  ІІІ групи, які є платниками ПДВ,  а також для ФОП – ПЄП, які здійснюють торгівлю технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту, ФОП – ПЄП що здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Інформували щодо форми ведення такого обліку, про первинні документи, які необхідно  зберігати та підтверджувати ними дані обліку.

У ході спілкування податківці інформували  представників малого бізнесу про те, що   РРО/ПРРО не є обов’язковим  для застосування  СГ, що здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл,  але тільки за умови застосування   такими  СГ розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій дотриманні при цьому інших умов,передбачених законодавством, зокрема,  вимог  щодо нездійснення торгівлі підакцизними товарами у тому ж приміщенні, не здійснення дистанційної  торгівлі (Інтернет-торгівлі), та у разі якщо сільськими радами та радами ОТГ  не було прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та або ПРРО.

Під час відвідин  працівники податкової служби області відповідали на питання працівників магазину та ФОП.

ГУ ДПС у Київській області

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів