Працівників закладів культури Київщини навчають основ психологічної підтримки населення

image
5 Вересня 2023, 18:22
Поділитися:

У Київській обласній бібліотеці для дітей відбувся тренінг на тему: «Виявлення кризових станів у населення та перша психологічна допомога». Навчання провели для людей, які працюють у сфері обслуговування населення та надання послуг у закладах культури пристоличного регіону. Організатором заходу є Департамент культури та туризму Київської обласної державної адміністрації.

Мета тренінгу – навчити учасників діагностувати в населення кризові стани, спричинені умовами сьогодення, та надавати першу психологічну допомогу, яка може стати вирішальним чинником у покращенні психічного стану людини та навіть порятунку життя.

Тренінги відбуваються у 3 етапи. Учасники дізнаються, що таке перша психологічна допомога та як правильно її надавати, вивчають кризові стани та ознаки, які вимагають уваги і допомоги, для вчасного їх виявлення. Слухачі отримують не лише знання, але і практичні навички, які допоможуть зробити спільноту стійкішою до психологічних криз. Навчання проводить фахівець у сфері роботи з кризовими станами Юрій Велікдус.

До навчальної програми вже долучилися 44 слухачі з 23 громад Київщини. Заплановано, що протягом вересня представники ще 46 громад пройдуть навчання.

Навчання проводять у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської, за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України і Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти у партнерстві з Товариством Червоного Хреста України.

Нагадаємо, що за дорученням Київської ОДА заклади культури області активно залучають до психологічного розвантаження суспільства.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація