Працівник Київводоканалу загинув, рятуючи колег із колектору

image
31 Жовтня 2020, 13:45
Поділитися:

Загиблий під час ремонту колектору на Харківському масиві співробітник Київводоканалу, намагався врятувати колег. За планом робіт, чоловік не мав спускатись на глибину, тому не мав на собі відповідного спорядження, через що отримав найбільший ступінь отруєння сірководнем.

Як повідомили у Київводоканалі, за попередньою версією, аварія з трагічними наслідками сталася через стрімку зміну гідропневматичного режиму у колекторі, що обумовило раптовий викид сірководню.

– Двоє фахівців, які працювали на глибині, були екіпіровані з дотриманням правил техніки безпеки праці: користувались газоаналізаторами та відповідно до правил, мали на собі страховочні пояси, завдяки яким, коли стався гідравлічний удар, вони змогли втриматись. Загинув той наш колега, що намагався їм допомогти піднятись на поверхню, – розповіли у Київводоканалі.

Нагадаємо, 28 жовтня під час ремонтних робіт на Новодарницькому колекторі на вулиці Тростянецькій, 8, постраждали три співробітники Київводоканалу. Один з них – 61-річний Анатолій Лисюк, який працював електрогазозварником, – помер у реанімації. Інший – перебуває у лікарні, ще один працівник – лікується вдома. Службове розслідування триває.

Поліція також встановлює обставини отруєння людей під час ремонтних робіт колектору. За результатами перевірки буде надана правова кваліфікація цій події.

Як повідомлялося раніше, у Києві помер один із ремонтників, який отруївся газом.

Олександр Михайлов 

 

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ