Пожежники у Вишнівській школі № 2

image
28 Квітня 2021, 13:24
Поділитися:

Пожежники у Вишнівській школі № 2Пожежники нашого району провели урок безпеки для учнів 3-4 класів Вишнівської школи № 2.

Учні познайомилися з справжніми вогнеборцями, приміряли бойовий одяг рятувальників. із задоволенням посиділи у пожежному автомобілі та спробували себе у ролі пожежника.

Школярі уважно слухали про все, що розповідав начальник караулу, оглянули пожежно-технічне обладнання, поспілкувалися з вогнеборцями та задали питання, які їх цікавили.

Діти подякували рятувальникам за цікавий урок та поділилися своїми емоціями.

Зінькова Дар’я, 4 В клас: «Мене переповнюють емоції. Я вже раніше була у пожежній машині, але не знала, що, наприклад, кисню в балоні вистачає на двох людей. Цікаво було дізнатися, що пожежна машина перевозить 5 тон води. І на одну пожежу може приїхати відразу 20 машин».

Гуменюк Михайло, 4 В клас: «Мені дуже сподобалися наші пожежники, вони душевні. Розповіли нам, яке обладнання вони мають для своєї роботі та як ним користуватися».

Богатов Максим, 4 В клас: «Мені дуже сподобалася зустріч з пожежниками. У них надзвичайно важка робота. Їхня машина така велика, у ній перевозять багато води. Приємно вразило, що навіть американці допомагають з обладнанням українським рятувальникам».

Начальник караулу 34-Державної пожежно-рятувальної частини м. Вишневе Назар Маличенко розповідає:

«Такі заняття серед учнів навчальних закладів ми проводимо постійно, в рамках Всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Сьогодні ми відвідали Вишнівську школу № 2. У доступній формі розповіли дітям про основи безпеки життєдіяльності, роботу пожежно-рятувальної служби.

Вони відчули себе маленькими пожежниками, вивчили номери усіх екстрених служб. Діти повинні розуміти, що від їхніх знань, умінь та навичок залежить життя, здоров’я і безпека».

 

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради